KU ir „Schneider Electric“ telkia jėgas stiprinant jaunimo technologinius gebėjimus

2019 06 28

 

Klaipėdos universitetas (KU) bendradarbiaus su viena pasaulinių elektros inžinerijos ir automatikos produktų, sprendimų bei paslaugų sektorių lyderių – kompanija „Schneider Electric“. Birželio 27 d. Klaipėdos mokslo ir technologijų parke šalių atstovai pasirašė bendradarbiavimo sutartį siekiant stiprinti jaunimo technologinius gebėjimus.

KU ir „Schneider Electric“ atstovai išreiškė ryžtą sutelkti patirtį, žmogiškuosius išteklius, profesines žinias ir įgūdžius siekiant visam Vakarų Lietuvos regionui aktualaus tikslo – atrasti ir ugdyti inžinerinių specialybių talentus, sudominti jaunimą tiksliaisiais mokslais, inovacijų kūrimu.

„Šios bendradarbiavimo sutarties pasirašymas – dvigubai džiugus, nes svarbias iniciatyvas palaikančių partnerių gretas plečiame ne tik vertindami tarptautinės kompanijos reputaciją bei pasiekimus, bet ir žinodami, kad patys nestokojame pozityvioms permainoms reikalingo potencialo – tą patvirtina mūsų universiteto informatikos ir mechanikos inžinerijos studijų programoms suteiktas prestižinis apdovanojimas „Investors Spotlight“. Jį priimdami šiemet gavome dar vieną patvirtinimą, kad galime pasiūlyti kokybiškas, labiausiai verslo lūkesčius atitinkančias bakalauro studijas, kurios absolventams atvers puikių perspektyvų“, – kalbėjo KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

„Schneider Electric Lithuania“ vadovo Denis Gacicha teigimu, ši verslo organizacija įvairiose šalyse palaiko ir pati vysto daug į švietimą skaitmenizacijos ir automatizacijos srityse nukreiptų iniciatyvų, bendradarbiauja su įvairiomis mokslo institucijomis Lietuvoje. „Darbas su jaunimu – ne vien tam tikra misija, kuri yra graži ir reikalinga savaime. Ne rytojus, o jau dabartis yra skaitmeninė. Suvokiant, kad skaitmenizacija yra itin svarbus įvairių ekonomikos procesų katalizatorius, būtina kompetencijas šioje srityje auginti jau mokyklos suole, o universiteto auditorijose bei laboratorijose – jas stiprinti. Prie to prisidėdami atveriame dar daugiau galimybių ateities visuomenėms“, – akcentavo D. Gacicha.

„Schneider Electric“ ir KU jau vienija bendradarbiavimas Lietuvos SGD klasterio rėmuose. Naująja sutartimi bus siekiama didinti ir skatinti mokslo ir verslo partnerystę Klaipėdos regione, planuojama vykdyti bendrus projektus, inicijuoti įvairius renginius. Pastariesiems simbolinį startą davė birželio 27 d. Klaipėdos mokslo ir technologijų parke organizuotas seminaras "Skaitmeninė transformacija". "Schneider Electric" ekspertų pranešimai, kurių klausėsi Klaipėdos verslo ir mokslo bendruomenė, apėmė platų temų spektrą: nuo skaitmenizuoto elektros paskirstymo tinklo bei naudos vartotojui pristatymo, įmonės duomenų valdymo ir IoT– iki tendencijų elektromobilių sektoriuje.

 

www.kmtp.lt

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt