Tarp šiųmečių Klaipėdos festivalio žvaigždžių – lietuviškas šaknis turinti džiazo muzikantė Nicole Zuraitis

2019 05 16

Birželio 6-8 dienomis į Kruizinių laivų terminalą sugrįžtantis Klaipėdos pilies džiazo festivalis geros muzikos mylėtojus lepins jaukiu ir pakylėjančiu užburiančios bei neprilygstamu balsu pasižyminčios Bruklino džiazo vokalistės ir pianistės Nicole Zuraitis pasirodymu.

„Su visais nuostabiausiais žmonėmis susipažįstu visai netikėtai. Kalėdas praleidau Niujorke ir pasidomėjau, kiek lietuvių džiazo muzikantų yra Didžiajame obuolyje. Taip netikėtai aptikau Nicole Zuraitis. Parašiau jai laišką, o ji pakvietė mane į legendinį Niujorko džiazo klubą „Birdland“. Susitikome, apsikabinome kaip seserys. Buvo iki ašarų gražu, kai ji publikai prisistatė, kad turi lietuviškų šaknų ir pasidžiaugė, jog Lietuva švenčia savo šimtmetį. Tuomet visi plojo, o aš tą akimirką supratau – džiazas yra pats geriausias ambasadorius. Kai pakviečiau ją į festivalį, Nicole labai apsidžiaugė ir pasakė, kad senelis tikrai laimingas šypsosi Rojuje“, – pasakojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

JAV gimusi, tačiau lietuviškas šaknis turinti Nicole yra ne tik talentinga pianistė, tris solinius albumus išleidusi kompozitorė, bet ir pasaulinio garso grupės „Birdland Big Band“ vokalistė bei „Litchfield Jazz Camp“ fakulteto narė, vedanti dainų kūrimo bei džiazo vokalo seminarus visame pasaulyje. Taip pat ji – daugybės džiazo konkursų laureatė, per savo muzikinę karjerą bendradarbiavusi su tokiais muzikantais kaip: Cyrille Aimee, Thana Alexa, Dave Stryker, Tom Chapin, Omar Hakim, Melanie Safka, Helen Sung ir kt.
Pastarieji metai atlikėjos muzikiniame kelyje buvo itin sėkmingi: naujausias jos, 2018 metais išleistas, modernaus džiazo albumas „Hive Mind“ laimėjo geriausio džiazo albumo tarptautinį apdovanojimą, o už jame esančią, sukurtą savą garsiosios Dolly Parton dainos „Jolene“ versiją, drauge su savo vyru, muzikantu, Dan Pugach buvo nominuota prestižiniuose „Grammy“ apdovanojimuose, geriausios instrumentinės aranžuotės, akompanuojamos vokalisto ar vokalistų, kategorijoje.

Dėl savo charizmos, stipraus vokalo bei giliai klausytojus paliečiančių pasirodymų itin JAV gyvenančių tautiečių pamėgta N. Zuraitis lietuviška kilme šiandien gali didžiuotis dėl savo senelio Danieliaus Zuraičio, kuris su tėvais, Juozapu ir Ona, į JAV emigravo 1909 metais. Atlikėjai užaugus paaiškėjo tikroji jos prosenelių gimtinės palikimo priežastis - Danieliaus mama buvo Lietuvos žydė, todėl bėgdami nuo žydų persekiojimo Zuraičiai įsikūrė JAV. Nicole niekuomet neišsižadėjo lietuviškų šaknų, iki šiol palaiko ryšį su Lietuvos konsulatu Niujorke, dalyvauja įvairiuose jų ir JAV lietuvių organizuojamuose renginiuose.
Klaipėdos pilies džiazo festivalyje Nicole Zuraitis pasirodys su profesionalumu ir tiksliu kūrinių atlikimu pasižyminčiu Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų orkestru, vadovaujamu dirigento Egidijaus Mikniaus.

20190516 1

 

XXV Klaipėdos pilies džiazo festivalis birželio 6-8 d. Kruizinių laivų terminale.
Visi renginiai nemokami.
GERA MUZIKA - GERIEMS ŽMONĖMS


VšĮ „Klaipėdos šventės"

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt