Klaipėda tapo SGD aktualijų epicentru

2019 05 16


Prasidėjo 200 dalyvių iš daugiau nei 10-ies Europos ir kitų šalių subūręs „Klaipėda LNG Forum 2019“ – didžiausiais iki šiol uostamiestyje organizuotas renginys, skirtas plačiai suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) industrijos tendencijų apžvalgai ir naujų verslo bendradarbiavimo ryšių mezgimui.

Intensyvią dviejų dienų trukmės programą, kurios metu pranešimus skaitys apie 30 ekspertų, gegužės 15 d. atidarė LR Energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas. Europos Komisijos atstovė Anne-Charlotte Bournoville pirmosios forumo sesijos metu akcentavo reikšmingą SGD vaidmenį energetinio saugumo ir klimato iššūkių fone, Lenkijos vyriausybės požiūrį į SGD taikymą kelių transporte pristatė kaimyninės šalies Energetikos ministerijos atstovė Marta Czaplejewicz, pasisakė LR Aplinkos ministerijos atstovai.
SGD infrastruktūrai skirtoje forumo dalyje Lietuvos patirtimi ir savo įžvalgomis dalijosi AB „Klaipėdos nafta“ vadovas Mindaugas Jusius, Olandijos SGD terminalų veiklą pristatė „National LNG Platform“ atstovas Patrickas Cnubbenas.

Pirmoji forumo diena taip pat apims kelių ir geležinkelių, jūriniam ir vidaus transportui dedikuotas sesijas. Su svečiais iš Roterdamo uosto, tarptautinių kompanijų „Kongsberg Maritime“, „Nauticor GMbH & Co.KG”, „IVECO” scena dalinsis Lietuvos SGD klasteriui priklausančių verslo ir mokslo organizacijų atstovai.
Šiuo metu jau 17 narių vienijančio klasterio veikla stipriai orientuota į tarptautiškumą – tai liudija ir pirmąsyk Klaipėdoje organizuojamas SGD temai skirtas forumas, kuris turėtų tapti puikia platforma plačiai pristatyti šiuo metu šalyje vystomus technologinius projektus ir potencialą.

Organizatorių teigimu, didelis tarptautinės publikos susidomėjimas forumu liudija, kad Klaipėda ir jos regionas tampa reikšminga ašimi, kurioje susitinka SGD sferos lyderiai, kur pritraukiami potencialūs partneriai, užmezgami naudingi ryšiai. Klaipėdos universitetas vienintelis visame regione turi SGD terminalų inžinerijos studijų programą, tad uostamiestis svarbus ir kaip kompetencijų auginimo „hubas“.
Forumą organizuoja Lietuvos SGD klasterio partneriai Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas, AB „Klaipėdos nafta“ ir Nyderlandų Karalystės ambasada Lietuvoje.


www.kmtp.lt

 

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt