Lietuva ir Kinija stiprina dvišalį bendradarbiavimą pašto ir skubių siuntų srityse

2018 04 10

 

Susisiekimo ministerija ir Kinijos valstybinis pašto biuras pirmadienį Vilniuje pasirašė susitarimo memorandumą, kurio tikslas – stiprinti dvišalį bendradarbiavimą pašto ir skubių siuntų srityse. Tikimasi, kad Lietuvos ir Kinijos pašto operatorių partnerystė išplės teikiamų paslaugų sritį, pagerins jų kokybę ir geriau tenkins vartotojų poreikius.

Augant elektroninės prekybos apimtims, konkurencija ir rinkos poreikiai nuolat didėja, todėl Lietuva yra suinteresuota disponuoti paklausiais ir rinkos poreikius atitinkančiais produktais bei stiprinti bendradarbiavimą su Kinija pašto ir skubių siuntų srityse.

Susitikime aptarę svarbiausius dvišalius tikslus pašto, skubių siuntų ir elektroninės prekybos srityje, susitarimo memorandumą pasirašė Lietuvos susisiekimo viceministras Ričardas Degutis ir Kinijos valstybinio pašto biuro generalinio direktoriaus pavaduotojas ZHAO Xiaoguang.

Memorandume numatoma organizuoti įvairias bendradarbiavimo ir mokymo veiklas pašto ir skubių siuntų pristatymo paslaugų srityse.

Lietuvos ir Kinijos partnerystę stiprins bendradarbiavimas pašto paslaugų plėtojimo strateginių krypčių planavime, universaliųjų pašto paslaugų plėtra, siekiant pagerinti paslaugų kokybę ir geriau patenkinti šalių gyventojų poreikius.

Šalys tikisi aktyviai naudotis technologijų naujovėmis, supaprastinti prekybą, stiprinti bendravimą ir tarpusavio paramą Pasaulinės pašto sąjungos ir kitų tarptautinių pašto organizacijų veikloje.

Memorandumas bus įgyvendinamas laikantis Pasaulinės pašto sąjungos, taip pat Lietuvos ir Kinijos teritorijose taikomų teisės aktų reikalavimų.


LR Susisiekimo ministerija

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt