Lietuvos SGD klasterio narių gretas papildė „Schneider Electric“

2017 08 04


Prie Lietuvos suskystintųjų dujų (SGD) klasterio pozicijų ir potencialo stiprinimo svariai prisideda pasaulinėje rinkoje veikiantys verslo partneriai. „Schneider Electric“ – jau ketvirtoji tarptautinė kompanija, įsiliejusi į šios verslo ir mokslo bendradarbiavimo platformos veiklą.
Kompanija, kurios centrinė būstinė įsikūrusi Prancūzijoje, yra viena pasaulinių lyderių elektros inžinerijos bei automatikos produktų, sprendimų ir paslaugų sferoje. „Schneider Electric“ įvairiose šalyse įdarbina apie 144 tūkst. darbuotojų. Pernai kompanija generavo apie 1,75 mlrd. Eur pelną.
„Schneider Electric“ tapo jau 14-ąja Lietuvos SGD klasterio nare ir ketvirtąja tarptautine partnere. Sprendimas dėl narystės patvirtintas Klaipėdos mokslo ir technologijų parke, kuris koordinuoja klasterio veiklą, vykusiame metiniame ataskaitiniame susitikime.
„Plėsti partnerių tinklą, prisidėti prie naujų SGD produktų prototipų kūrimo Lietuvoje, praturtinti klasterio vykdomus mokymus mūsų tarptautinių ekspertų sukauptomis žiniomis ir patirtimi – tai mums neabejotinai įdomu. Dalyvavimą šios platformos veikloje regime kaip išties perspektyvų ir vertingą daugeliu aspektų“, – kalbėjo UAB „Schneider Electric Lietuva“ vadovas Denisas Gacicha.
Kompanija planuoja prisidėti auginant kritinę būsimųjų SGD sferos specialistų masę į Klaipėdos universitetą (KU) siųsdama skaityti pranešimų savo specialistus, talkins organizuojant mokymus SGD kompetencijų centre, kuris atvėrė duris praėjusių metų žiemą KU verslo inkubatoriuje. Čia pradėtą telkti infrastruktūrą, kuri akademiniam jaunimui suteikia galimybę iš labai arti pažinti technologinius SGD procesus, ateityje turėtų papildyti ir moderni „Schneider Electric“ įranga.
AB „Lietuvos geležinkeliai“ generalinis direktorius ir SGD klasterio valdybos pirmininkas Mantas Bartuška akcentavo, kad tarptautinių kompanijų, o tuo pačiu – ir kompetencijų – pritraukimas į klasterį reikšmingai padeda efektyviai siekti tikslo, dėl kurio buvo įsteigta bendradarbiavimo platforma: paversti Lietuvą SGD technologijų ir distribucijos centru Baltijos jūros regione.
„Nėra abejonių, kad „Schneider Electric“ prisijungimas sustiprins mūsų šalyje kuriamų SGD produktų ir paslaugų kokybinį lygį. Džiaugiamės, kad nauji nariai prisijungia prie organizacijos, kuri yra dar jauna, tačiau ambicinga, nuosekliai siekianti profesionalaus bendradarbiavimo energetikos, švietimo ir mokslo bei verslo srityse“, – pabrėžė M. Bartuška.

 

Lietuvos SGD klasteris

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt