Susisiekimo ministerijoje – paroda apie uostą

2016 08 23


 

Atidarymo metu parodos dalyvius sveikino susisiekimo viceministras Arijandas Šliupas, pabrėždamas uosto svarbą transporto sektoriui ir visai šalies ekonomikai.

„Galime pasidžiaugti, kad uostas ir Uosto direkcija šiandien yra transporto srities flagmanas“, – kalbėjo A. Šliupas.

Klaipėdos uosto ekonominę– socialinę reikšmę miestui, regionui, valstybei bei pačią parodą pristatė Uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

„Klaipėdos uostas yra labiausiai augantis Baltijos šalyse, o šiemet pagal krovinių apyvartą yra absoliutus lyderis tarp artimiausių kaimynų. Žvelgiant istoriškai, per 25 metus uosto krovinių apyvartos apimtys padvigubėjo ir pasiekė rekordines aukštumas – 38,5 mln. tonų per metus“, – sakė A. Vaitkus.

Jis pabrėžė, jog už tai, kad investicijos yra įgyvendinamos laiku, esame dėkingi Susisiekimo ministerijai, uosto valdybai, kurie padeda priimant svarbius sprendimus, tvirtinant strateginius planus, kad laiku pavyksta įgyvendinti svarbius visai Lietuvai projektus. Klaipėdos uostas tapo vienu pagrindinių ekonomikos varikliu, sukuriančiu apie 6 proc. šalies BVP. Uosto veikla pernai valstybės ir savivaldybių biudžetus papildė 684 mln. eurų.

Parodoje eksponuojami plakatai iliustruoja per ketvirtį amžiaus nuveiktus darbus, plėtros mastą, uosto pokyčius ir ateities planus. Parodos lankytojai taip pat pakviesti į virtualią ekskursiją, kuri nukelia į laivų ir kranų gaudesio pripildytą uostą, leidžia pamatyti čia vykstančius darbus. Paroda dar keliaus į šalies bibliotekas, mokslo ir švietimo įstaigas.


VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt