Karinių jūrų pajėgų laivai dalyvavo vainikų nuleidimo žuvusiems jūroje ceremonijoje

2013 07 29

 

Liepos 27 d. Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų laivai – patrulinis laivas „Aukštaitis" (P14) ir paieškos ir gelbėjimo laivas „Šakiai" su garbiais svečiais išplaukė į jūrą, kur dalyvavo per Jūros šventę Klaipėdoje tradicinėje tapusia žuvusiųjų jūroje pagerbimo ir vainikų nuleidimo į vandenį ceremonijoje.

 

Ceremonijos metu iš laivo „Aukštaitis" (P14) į jūrą iškilmingai buvo nuleisti Lietuvos Respublikos Prezidentės, Ministro Pirmininko, Seimo, Krašto apsaugos ministerijos, Karinių jūrų pajėgų, Klaipėdos ir Biržų savivaldybių, Jungtinių Amerikos Valstijų ambasados, Lenkijos Respublikos ir Rusijos Federacijos konsulatų, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos bei Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos vainikai. Šioje iškilmingoje ceremonijoje dalyvavo Lietuvos Respublikos Vyriausybės vadovas Algirdas Butkevičius, Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Karinių jūrų pajėgų vadas flotilės admirolas Kęstutis Macijauskas, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, t. p. su laivu „Aukštaitis“ bendradarbiaujančio Biržų miesto delegacija priešaky su Biržų mere bei laivo „Aukštaitis“ (P14) krikštamote Irute Varziene bei kiti garbingi svečiai. Maldą už žuvusius jūroje sukalbėjo vyriausiasis Lietuvos kariuomenės kapelionas pulkininkas leitenantas Rimas Venckus.

 

Ši ceremonija tai kasmetinė, viena seniausių ir gražiausių Jūros šventės tradicijų, užgimusių dar 1934 metais organizuojant pirmąsias jūros šventes Klaipėdoje ir į jas pritraukiant kuo platesnę to meto Lietuvos visuomenę. Šioje ceremonijoje kasmet jūroje pagerbiami tie, kurie žuvo jūroje taip pat ir tie kurie paaukojo savo gyvenimus garsindami Lietuvą, kurdami jūrinės valstybės pamatus, puoselėdami ir kurdami mūsų šalies jūreivystės istoriją.

 

Pagerbti žuvusius jūroje šiemet iš Klaipėdos uosto išplaukė daugiau kaip 20 įvariausių laivų, kurių formuotei vadovavo Karinių jūrų pajėgų patrulinis laivas P14 „Aukštaitis".

 

Karinių jūrų pajėgų štabo civilių ir karių bendradarbiavimo skyriaus vyresnysis specialistas seržantas Audrius Vitkauskas

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt