Lietuvos Vyriausybė su Europos Komisija aptars ES ekonomikos stiprinimą pirmininkavimo metu

2013 04 23

 

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius ir dešimt Vyriausybės narių šiandien išvyksta į Briuselį, kur su pagrindinių Europos Sąjungos (ES) institucijų vadovais aptars bendrus veiksmus Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai metu siekiant kurti patikimą, augančią ir atvirą Europą.

 

„ES ekonomika atsigauna, todėl glaudus visų ES institucijų ir narių bendradarbiavimas tampa ypač svarbus. Pirmininkaudama Lietuva, kaip sąžininga tarpininkė, sieks, kad būtų laiku įgyvendinami ES priimti susitarimai dėl finansinio stabilumo, ekonomikos stiprinimo ir darbo vietų kūrimo, kartu stiprinama ES kaip pasaulinio atvirumo ir saugumo pavyzdys”, – sakė A. Butkevičius.  

 

Tradicinio būsimos pirmininkaujančios valstybės vyriausybės vizito į ES sostinę metu Lietuvos Vyriausybės ir Europos Komisijos nariai daug dėmesio skirs ekonominei ir finansinei ES padėčiai, ekonominio augimo priemonėms, Rytų partnerystei ir Baltijos jūros strategijai – tai vieni svarbiausių uždavinių, kuriems Lietuva susitelks pirmininkaudama nuo liepos 1 dienos. Be to, šalies laukia intensyvesnė nei įprasta ES Tarybos darbotvarkė, nes reikės suderinti daugiamečio ES biudžeto 2014–2020 m. teisės aktus.

 

Per dvišalį susitikimą su EK vadovu Jose Manueliu Barroso Ministras Pirmininkas aptars ne tik artėjantį Lietuvos pirmininkavimą, bet ir kitus svarbius ES klausimus – eurą, energetiką.  Vyriausybės nariai taip pat susitiks su Europos Parlamento pirmininku Martinu Schulzu ir Europos Vadovų Tarybos pirmininku Hermanu Van Rompuy.

 

Su A. Butkevičiumi į Briuselį vyksta sveikatos apsaugos ministras Vytenis Andriukaitis, vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas, kultūros ministras Šarūnas Birutis, žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis, susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, finansų ministras Rimantas Šadžius.

 

Iki Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai pradžios liko 69 dienos.

 

Ministro Pirmininko tarnybos Spaudos tarnyba

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt