Nuo kovo 1 d. ribojamas vilkikų eismas Olsztyne, planuojamas naujas aplinkkelis

2013 02 20


Nuo šių metų kovo 1 d. bus draudžiamas sunkesnių nei 30 t. transporto priemonių eismas dviem Olsztyno viadukais. Tai reiškia, kad iš esmės tokios transporto priemonės negalės įvažiuoti į miesto teritoriją.

Miesto valdžios atstovai ateityje žada dar griežčiau kovoti su vilkikais mieste ir išvis uždrausti jų eismą. Sunkiasvorių eismui uždarytos Towarowej ir Limanowskiego gatvės, kuriomis vilkikai dažniausiai juda į Lietuvą ar Rusiją.


Kelininkai ir miesto atstovai įsitikinę, kad miesto keliai nepritaikyti sunkesnėms nei 30 t. transporto priemonėms. Tiesa, kelininkai kol kas dar nenusprendė kaip bus organizuojamas tokių vilkikų eismas. Jie turėtų būti nukreipiami į kitus kelius ir Olsztyną turės apvažiuoti ne miesto teritorija.


Toks miesto valdžios sprendimas būtent šiuo metu yra siejamas su tuo, kad baigiasi terminas, kuomet turi būti išduotas leidimas ir skirtas finansavimas pietinio miesto aplinkkelio statybai.


Miesto valdžios atstovai ir kelininkai jau kreipėsi į centrinę valdžią su prašymu skirti reikiamą pinigų sumą aplinkkelio statybai. Kol kas joks sprendimas nepriimtas. Pirmieji šio aplinkkelio planai atsirado 1999 m., tačiau kol kas pinigų šiam projektui vis neatsirasdavo.


Statant aplinkkelį turėtų būti nutiestas visiškai naujas kelias. Jis sujungs kelius Nr. 16 ir Nr. 53. Planuojamas kelio ilgis – 29 km.


www.cargonews.lt, CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt