Transporto savaitė (vasario 11 – 17 d.)

2013 02 18


Vasario vidurys transporto pasaulyje buvo ramus. Labiausiai džiugino keliuose sumažėjusių avarijų skaičius. Jei vilkikai ir patekdavo į eismo įvykius, tai būdavo apgadinami nežymiai ir niekas rimčiau nenukentėdavo. Vis tik įdomių žinių praėjusią savaitę būta. Daugiausiai žinių sulaukta iš valstybinių institucijų ir asocijuotų struktūrų.

Rusija


Atsižvelgdama į siūlymus ir pastabas bei siekdama palengvinti ir pagreitinti išankstinių deklaracijų pildymą, Rusijos muitinė įveda pakeitimus šioje sistemoje. Esminius pakeitimus galite rasti čia.


Taip pat iš Rusijos pasiekė žinios, Dūmos deputatai siūlo didinti baudas vilkikų vairuotojams važiuojantiems keliais, kuriuose sunkvežimių eismas draudžiamas. Tai labiausiai paliestų važiuojančius į Rusijos sostinę. Baudos padidėtų daugiau nei 30 kartų.


Lietuva


Vasario 12 d. Kaune, vykusiame Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ prezidiumo posėdyje aptartas praėjusiųjų metų biudžeto vykdymas ir pasirinktos audito kompanijos įvertinsiančios 2012 m. asociacijos finansinę veiklą. Taip pat pakoreguota sekretoriato struktūra, patvirtintas regioninių susirinkimų grafikas bei nuspręsta tęsti derybas su IRU dėl TIR knygelių kainų mažinimo. Tuo pačiu patvirtintas sprendimas vesti tolimesnes teisines konsultacijas dėl Privalomojo draudimo kainų situacijos vežėjų rinkoje.


Dieną prieš, „Linavos“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius ir generalinis sekretorius Ričardas Malkus kartu su Lietuvos verslo konfederacijos „ICC Lietuva“ atstovais susitiko su Socialinės apsaugos ir darbo ministre Algimanta Pabedinskiene. Susitikime aptarta viena opiausių Lietuvos vežėjų problemų – vairuotojų trūkumas ir jų rengimo sistemos spragos.


Nemažai žinių sulaukta iš muitinės atstovų. Nuo 2013 m. kovo 1 d. įsigalioja Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2011 m. spalio 19 d. nutarimas keičiantis importo PVM įskaitymo sąlygas.


Taip pat muitinė reaguodama į susidariusią situaciją dėl AB „Ūkio bankas“ veiklos apribojimo, informavo mokesčių mokėtojus dėl galimo atleidimo nuo delspinigių.


Pasienio kontrolės punktų direkcijos prie Susisiekimo ministerijos atstovai 2013 m. vasario 6-8 dienomis vyko susipažinti su Estijos pasienyje su Rusijos veikiančia transporto priemonių elektroninių eilių valdymo sistema „Goswift“, kurios pagalba galima atlikti išankstinę sienos kirtimo laiko rezervaciją. Kelionės tikslas buvo susipažinti su įdiegta sistema ir įvertinti jos privalumus bei trūkumus. Tikimasi, kad Lietuvoje panašios sistemos pradės veikti jau šiais metai.


www.cargonews.lt, CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt