Transporto savaitė (gruodžio 3 – 9 d.)

2012 12 10


Prabėgusią pirmąją žiemos savaitę visoje šalyje gausiai snigo, o eismo sąlygos tapo žieminės. Vežėjų pasaulyje taip pat gausiai snigo, tiesa, ne sniegu, o įvairiomis naujienomis.

Kodėl stovėjo vilkikai?


Be jokios abejonės, svarbiausios savaitės žinios atskriejo iš Medininkų. Trečiadienio rytą sulaikytos dvi dešimtys piktnaudžiavimu tarnyba ir kyšininkavimu įtariamų Vilniaus teritorinės muitinės Medininkų kelio posto pareigūnų. Iš viso 29 pareigūnams pareikšti įtarimai. Nieko keisto, kad po to sekė Medininkų pasienio posto veiklos paralyžius.


Tiesa, jau kitą dieną postas pradėjo veikti įprastu ritmu, o per parą chaoso šiame poste susiformavo didžiulės vilkikų eilės. Medininkų pasienio poste praūžusi sulaikymų banga vežėjų ypatingai nenustebino. Anot jų, tai tik ledkalnio viršūnė – reketo sistema veikia ir kitose muitinėse.


Praėjusią savaitę užstrigti buvo galima ne tik Medininkų pasienio poste, bet ir Rusijos gilumoje. Dėl blogų oro sąlygų, eismo įvykių ir neoperatyvaus valstybinių institucijų darbo magistralėje, jungiančioje sostinę Maskvą su Sankt Peterburgu, susiformavo gigantiška automobilių spūstis.


Ši spūstis turėjo tokį didelį atgarsį visuomenėje, kad netgi jau siūloma keisti žiemos periodo techninius reikalavimus vilkikams.


Kitos žinios


Kitos naujienos pasiekusios redakciją nebuvo tokios išskirtinės ir neįprastos. Gruodžio 4 d. vyko asociacijos „Linava“ prezidiumo posėdis. Jo metu aptarta, kaip vykdomas 2012 m. biudžetas, planuoti kitų metų biudžeto darbai, svarstyti kiti aktualūs klausimai dėl skolų išieškojimo, konfidencialios informacijos pateikimo tvarkos.


Metams artėjant link pabaigos, transportininkai penktą kartą paskelbė savo lyderius.


Taip pat vežėjai turėtų atkreipti dėmesį į VKTI paskelbtas žinias. Nuo 2012 m. gruodžio 1 d. išduodami naujos formos ADR vairuotojo pasirengimo pažymėjimai. Šią savaitę visoje Europoje bus vykdoma sunkiasvorių transporto priemonių kontrolė, tad vežėjai turėtų pasirūpinti, kad jų transporto priemonės būtų tvarkingos ir gabentų tinkamai paruoštus krovinius.


www.cargonews.lt, CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt