Lietuvos paštas kviečia šventinius sveikinimus siųsti anksčiau

2012 12 06


Artėjant didžiosioms metų šventėms Lietuvos paštas jau kviečia gyventojus pasirūpinti šventiniais sveikinimais. Kad paštu siunčiami sveikinimai ir dovanos gavėjus pasiektų dar iki švenčių, juos reikėtų išsiųsti kuo anksčiau.
„Tradiciškai kasmet dar lapkričio pabaigoje pradedame ruoštis didžiosioms metų šventėms. Kad šventiniai sveikinimai laiku pasiektų gavėjus, gruodžio–sausio mėnesiais šiemet papildomai ketiname įdarbinti apie 40 darbuotojų, kurie padės skirstyti siuntas“, – sakė Lietuvos pašto Pašto operacijų tarnybos direktorius Robertas Gudavičius.

 

Kiekvienais metais šventiniu laikotarpiu Lietuvos pašto darbo krūvis, palyginti su įprastais mėnesiais, išauga 3–4 kartus. Gyventojai ne tik daug daugiau siunčia laiškų ir siuntų, bet ir gerokai išauga iš užsienio šalių atkeliaujančių siuntų skaičius.
Pasak R. Gudavičiaus, ruošiantis dovanas siųsti paštu, reiktų nepamiršti, kad šv. Kalėdos ir Naujieji metai švenčiami visame pasaulyje. Darbo krūvis kelis kartus išauga ne tik Lietuvos, bet ir kitų šalių paštuose, todėl siuntas reikėtų išsiųsti kuo anksčiau.
Norintiems, kad šventiniai sveikinimai gavėjus pasiektų dar iki švenčių, rekomenduojama juos išsiųsti likus bent savaitei iki švenčių. Į užsienį siunčiamą siuntą rekomenduojama išsiųsti dar anksčiau – prieš dvi ar net tris savaites iki švenčių.

 

Prieš siunčiant įvairias dovanas, Lietuvos paštas rekomenduoja pasitikrinti, ar siuntoje nėra draudžiamų siųsti daiktų. Šventiniu laikotarpiu itin populiaru siųsti įvairius pirotechnikos gaminius – šaltąsias ugneles, fejerverkus. Tokius daiktus griežtai draudžiama siųsti paštu, nes tai gali sukelti pavojų tiek siuntos gavėjo, tiek Lietuvos pašto darbuotojų sveikatai.

 

Informaciją apie taisyklingą adresavimą, pašto kodus, draudžiamų siųsti daiktų sąrašą ir kt. galima rasti Lietuvos pašto interneto svetainėje www.post.lt arba sužinoti informacijos telefonu 8 700 55 400.

AB Lietuvos paštas

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt