Nemokama įspėjimo sistema dėl eismo apribojimų sunkiasvoriam transportui Belgijoje

2012 12 03


Namuro regiono krizių centras (Belgija) informavo IRU, kad Valonija (Pietinė Belgijos dalis) diegia sistemą, kuri prieš kelias valandas įspės vežėjus apie bet kokius numatomus eismo apribojimus.

Kiekvieną žiemą Belgijoje dėl įvairių priežasčių būna draudžiamas sunkiasvorių transporto priemonių eismas įvairiais keliais. Belgijoje, o ypač Valonijoje tokie draudimai dažnai sujaukia vežėjų planus, nes blokuoja didžiąją daugumą pagrindinių jungčių tarp Liuksemburgo, Namuro, Briuselio, Liežo, Mastrichto.


Dėl eismo apribojimų sunkiasvorės transporto priemonės priverstos stovėti ir atsiranda nuostoliai vežėjui, gavėjui ir kitiems pervežime dalyvaujantiems asmenims.


Siekdami išvengti tokių situacijų, pietų Belgijoje yra kuriama sistema, kuri informuos vežėjus apie planuojamus eismo draudimus. Tokiu būdu vežėjai galės pasirinkti kitus maršrutus ir išvengti važiavimo uždarytais keliais.


Ši sistema bus visiškai nemokama, o vežėjai kurie norėtų naudotis šia informacija turėtų užsiregistruoti adresu http://trafiroutes.wallonie.be. Informacija bus pateikiama SMS žinute nurodytu telefono numeriu.


Taip pat primename, kad taikant sunkiasvorių transportų priemonių žieminius apribojimus, šie galioja tik toms transporto priemonėms, kurios ilgesnės nei 13 m.


www.cargonews.lt, CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt