Didelis avaringumas per šventes – tik muilo burbulas?

2012 11 12


Visuomenėje seniai susiformavo nuomonė, kad šventinis laikotarpis ir papildomi laisvadieniai dažnai tampa nelaimingų atsitikimų, avarijų ir kitų nelaimių keliuose priežastimi. Draudimo bendrovė BTA, peržvelgusi vidinius kompanijos duomenis, linkusi manyti kitaip.

„Spūstys keliuose prieš šventes, skubantys ir neatidūs vairuotojai – dažniausias tokio meto reiškinys, kuris gali būti gausesnio avaringumo keliuose priežastimi. Peržvelgę BTA statistiką likome nustebinti, nes mūsų duomenys rodo visai ką kitą”, – stebėjosi draudimo bendrovės BTA Žalų reguliavimo departamento direktorė Karolina Karpova.

Draudimo bendrovės duomenimis, eismo įvykių šių metų Vėlinių savaitgalį įvyko 25 proc. mažiau nei bet kurį kitą spalio savaitgalį, tačiau lapkričio 1-oji buvo 20 proc. avaringesnė nei pernai.

„Bendrai lapkričio 1 dieną avarijų įvyksta kone trečdaliu mažiau nei bet kurią kitą dieną spalio mėnesį, tačiau lyginant šių metų Vėlinių švenčių savaitgalį su bet kuriuo kitu šių metų spalio savaitgaliu, situacija, avarijų prasme, buvo geresnė perpus (49 proc.). Peršasi išvada, kad didelis avaringumas keliuose švenčių metu – tik muilo burbulas”, – kalbėjo K. Karpova.

Šiais metais per Vėlines, lyginant su bet kuria kita spalio mėnesio diena, draudimo bendrovė BTA registravo 40 proc. mažiau nelaimingų atsitikimų Lietuvos keliuose. Vis dėlto daugiausia įvykių užregistruota rytinėje šalies dalyje ir Vilniuje. Dažniausiai nesuvaldę savo transporto priemonės vairuotojai eismo įvykius patyrė pasirinkdami nesaugų atstumą tarp automobilių arba įvažiuojant į žiedines sankryžas ir išvažiuojant iš šalutinio kelio nepraleisdami pagrindiniu keliu važiuojančių transporto priemonių.

 

www.cargonews.lt, CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt