VPT: “Lietuvos geležinkeliai” gali tęsti du didelės vertės konkursus

2012 11 09


Viešųjų pirkimų tarnyba bendrovei “Lietuvos geležinkeliai” leido tęsti du didelės vertės konkursus, kurių laimėtojai turėtų tiesti antruosius geležinkelio kelius vakarų Lietuvoje.

Įvertinusi antrojo kelio statybos ruožuose Kūlupėnai–Kretinga ir Plungė–Šateikiai rangovų viešuosius konkursus, VPT spalio 31 dieną padarė išvadą, jog jie įgyvendinti skaidriai, be pažeidimų, todėl konkursų procedūros gali būti tęsiamos, pranešė tarnyba. 120,879 mln. litų vertės sutartis dėl kelio statybos ruože Kūlupėnai–Kretinga pasirašyta spalio 31-ąją, o 174,538 mln. litų vertės sutartis dėl ruožo Plungė–Šateikiai tikriausiai nebus pasirašyta.

“Lietuvos geležinkelių” atstovas spaudai Vidmantas Gudas pakartojo, kad pastarasis projektas įtrauktas į rezervinį sąrašą, nes jam neskirta pinigų, todėl bendrovė kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą, prašydama, kad konkursas būtų nutrauktas. VPT atstovė spaudai Aušra Pocienė sakė, kad abu konkursus tarnyba tikrino savo iniciatyva, jie buvo atrinkti pagal planą. “Tai yra keistas nesusišnekėjimas – vieni žmonės tikrino pasirinktų konkursų dokumentus, kiti gavo “Lietuvos geležinkelių” prašymą nutraukti konkursą dėl Plungės–Šateikių. Dėl pastarojo mes jau paprašėme papildomų dokumentų, laukiame jų”, – sakė A.Pocienė. Anot jos, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis anksčiau jau buvo pasirašęs įsakymą dėl ES paramos skyrimo šiam projektui, tačiau vėliau jis buvo pakeistas ir pinigai neskirti.

Abu VPT tirtus konkursus laimėjo Lenkijos geležinkelių ir kelių infrastruktūros grupės “Trakcja-Tiltra” valdoma didžiausia Baltijos šalyse kelių infrastruktūros statybos įmonė “Kauno tiltai” kartu su koncerno “MG Baltic” valdoma statybos bendrove “Mitnija”.

Bendrovės praėjusią savaitę jau pasirašė tris bendros 330 mln. litų vertės sutartis su “Lietuvos geležinkeliais” dėl antrųjų kelių tiesimo, o ketvirtoji – dėl Plungės–Šateikių – kol kas nepasirašyta, nors konsorciumas laimėjo ir šį konkursą.

www.cargonews.lt, CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt