Transporto savaitė (spalio 29 d. – lapkričio 1 d.)

2012 11 05


Prabėgusi savaitė buvo pakankamai rami ir didesnių rūpesčių vežėjams nesukėlė. Prasidėjus paskutiniam rudens mėnesiui prisiminkime pagrindinius praėjusios savaitės įvykius.

Lietuva

Gera žinia iš Valstybinės kelių transporto inspekcijos, kuri atsižvelgusi į vežėjų ir vairuotojų pageidavimus numatyti ilgesnį prašymo atnaujinti tachografo kortelę pateikimo laikotarpį, atliko skaitmeniniuose tachografuose naudojamų identifikavimo kortelių išdavimo taisyklių pakeitimus.

“Linavos” fronte vėl žinios iš teismų. Spalio 30 d. Vilniaus apygardos teismas ėmėsi svarstyti bylą dėl Nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ praėjusių metų Kongrese galimai neteisėtai išrinktų revizijos komisijos narių Vidmanto Pelėdos, Alicijos Monkevič ir Mykolo Drėgvos bei prezidiumo nario Juozo Kuklio.

Europa

Lenkijoje pasikeitė didžiagabaritinio ir (ar) sunkiasvorio transporto vykdymo reikalavimai. Vežėjai atliekantys tokius vežimus kaimyninėje šalyje turėtų gerai susipažinti su naujais teisės aktais.

Vokietijos parlamento Finansų komitetas pritarė šalies vyriausybės įstatynų projektui dėl mokesčių lengvatų elektra varomiems sunkvežimiams ir kitoms transporto priemonėms. Tiesa, kol kas tokių sunkvežimių nėra daug, o elektra varomų magistralinių vilkikų kol kas iš vis nėra, tačiau ateityje šis įstatymas gali būti naudingas nuolatos savo parkus atnaujinančioms įmonėms, kurios perka ekologiškus vilkikus.

Olandai prakalbo apie kuriamą “išmanaus” kelio projektą. Tokie keliai šioje šalyje turėtų atsirasti jau kitais metais ir palengvins vairuotojų darbą bei užtikrins didesnį saugumą.

Kriminalai

Praėjusią savaitę pasiekė žinios apie du nekasdieninius įvykius. Vilniaus rajone antradienio naktį sudegė penki nauji BMW automobiliai. Prabangius automobilius vežė Rusijos įmonei priklausantis vilkikas.

Nepasisekė ir dar vieniems užsienio piliečiams, kurie atvyko į Lietuv pirkti vilkikų. Ketvirtadienio rytą sostinės policijai pranešta apie vagystę Gariūnuose – paryčiais iš automobilių stovėjimo aikštelės dingo du 2012 metų laidos vilkikai “Volvo”. Šias labai brangias mašinas kazachai buvo nusipirkę Klaipėdoje.

Apie artėjančią žiemą ir jos keliamus rūpesčius priminė Rusijos glūdumoje nutikęs įvykis, kuomet dėl netinkamų padangų vilkiko vairuotojas vos mirtinai nesušalo. Vežėjai, kurių vilkikai važiuoja į atšiauriomis sąlygomis pasižymnčius regionus, turėtų pasirūpinti, kad jų transporto priemonių vairuotojams nenutiktų panašių istorijų.

www.cargonews.lt, CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt