Klaipėdoje muitininkai demaskavo kontrabandininkų sandėlį

2012 10 26


Muitinės pareigūnai antradienio, spalio 23-iosios, rytą Klaipėdoje aptiko kontrabandinių cigarečių sandėlį. Ten pat rasta ir keli šimtai litrų neteisėtai laikytų degalų.

Turėdami informacijos, kad Klaipėdoje, netoli Joniškės rajono esančiame garaže, gali būti sandėliuojami kontrabandiniai rūkalai, muitinės pareigūnai apie 11 val. ryto patikrino minėtą pastatą. Čia jie užklupo besidarbuojančius sutuoktinius A. P. ir S. P. – moteris iš vieno automobilio krovė cigaretes, o vyriškis į kanistrus perpylinėjo, kaip įtariama, nelegaliai iš Rusijos įvežtą benziną.


Iš viso garaže pareigūnai rado 5 153 pakelius rusiškų kontrabandinių cigarečių „Denim Red“, „Bayron White“, „Compliment Superslim“. Dar 150 pakelių cigarečių „Saint George 7“ surasta S. P. priklausančiame automobilyje „Mercedes Benz“. Patikrinę vyriškio mašiną „Ford Econoline“, muitininkai jos grindyse rado įrengtą slėptuvę, kurioje, panašu, cigarečių kontrabandos siuntos likučius – 10 pakelių rūkalų „LM“ su rusiškomis banderolėmis.


Be cigarečių, garaže dar buvo aptikta 20 kanistrų (apie 400 litrų) skysčio, kaip įtariama, iš Rusijos nelegaliai įvežto benzino. Iš viso muitininkai tądien garaže sulaikė cigarečių, kurių vertė didesnė nei 37 tūkst. Lt. Sutuoktiniai sakėsi, kad nelegalius rūkalus ir kurą garaže kaupė iš taupumo.


S. P. buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, A. P. buvo sulaikytas dviem paroms. Muitinės kriminalinėje tarnyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 199-2 str. 1 dalį (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis).


www.cargonews.lt, CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt