Medininkų pasienio punkto pralaidumas didės dešimtadaliu

2012 10 01

 

Šiais metais atlikus rekonstrukciją, Medininkų pasienio punkto projektinis pralaidumas spalį padidės nuo 2900 iki 3200 automobilių per parą. Toliau augant automobilių srautams Medininkų punktą reikės dar labiau plėsti.

Šiemet į Lietuvą įvažiuojantiems krovininiams automobiliams buvo įrengta papildoma eismo juosta, automobilių laukimo aikštelė, atnaujinta punkto asfalto danga, įrengta eismo valdymo ir stacionari rentgeno kontrolės sistema. Šie ir kiti pakeitimai Medininkų pasienio kontrolės punkto pralaidumą padidins maždaug dešimtadaliu.

Spalį Medininkų punkto projektinis pralaidumas pasieks 3200 automobilių per parą. Baltarusijos pusės Kamenyj Log pralaidumas liks nepakitęs – 2100 automobilių per parą. Tačiau realiai sieną kai kuriomis dienomis kerta dar daugiau automobilių.

„Mes prognozuojame, jog automobilių srautas, vykstantis per Medininkus kasmet po truputį augs ir 2020 metais gali pasiekti 5000 automobilių per parą. Norint tam pasiruošti būtina daryti didelę pasienio punkto rekonstrukciją tiek iš Lietuvos, tiek iš Baltarusijos pusės“, – sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Lietuva ir Baltarusija tam reikalingų lėšų tikisi iš Europos Sąjungos 2014–2020 m. laikotarpio paramos fondų. Posto rekonstrukciją ir automobilių laukimo aikštelės įrengimą apsunkins sudėtingos statybos procedūros dėl netolygaus ir kalvoto reljefo.

Norint pagreitinti ir pagerinti punkto darbą Medininkuose planuojama sustiprinti eilių kontrolę. Kitais metais punkte pradės veikti elektroninė eilių valdymo sistema.

„Mes taip pat siūlytume rekonstruoti šiuo metu vietiniam susisiekimui skirtą Šumsko pasienio punktą ir paversti jį tarptautiniu, skirtu asmenims, lengvajam transportui ir autobusams. Bet kokiu atveju, postų rekonstrukcija duos efektą tik tada, jei tą patį darys ir Baltarusijos pusė“, – sakė ministras.

www.cargonews.lt, CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt