Transporto savaitė (rugpjūčio 13-19 d.)

2012 08 20

 

Praėjusi savaitė Lietuvoje buvo kiek trumpesnė nei įprastai, tačiau buvo nemažai vežėjams svarbių įvykių ir sprendimų.

Politiniai sprendimai

Praėjusį pirmadienį parlamentaras Jurgis Razma įregistravo Administracinių teisės pažeidimų kodekso pakeitimo projektą, kuriame siūlo griežtinti leidimų tarptautiniams krovinių vežimams kontrolę ir padidinti baudas už krovinių vežimo taisyklių pažeidimus. Už krovinių vežimą kelių transporto priemonėmis tarptautiniais maršrutais be kelionės leidimo, su neatitinkančiu važiavimo pobūdžio ar neužpildytu leidimu siūloma vairuotojams skirti baudą nuo 3.000 Lt iki 5.000 Lt. Jei pažeidimas būtų pakartotas – J. Razma siūlo baudas didinti nuo 5000 Lt. iki 10000 Lt. Seimui patvirtinus, nauja tvarka įsigaliotų nuo š.m. lapkričio 1 d.

Darbo savaitei baigiantis, penktadienį vežėjai sulaukė puikios žinios iš Rusijos. Buvo patvirtinta, kad nuo liepos 30 d. Rusijos muitinė panaikino papildomas patikras Lietuvos vežėjams ir nepatikimų vežėjų sąrašus. Toks sprendimas labai palengvins Lietuvos vežėjų darbą ir pagreitins Rusijos sienos kirtimo procedūras.

Kriminalai

Kriminalų praėjusią savaitę taip pat netrūko. Ryškiausias jų įvyko rugpjūčio 16 d. naktį. Klaipėdoje buvo padegti krovinių pervežimo įmonei „L" priklausantys du prabangūs „mersedesai“. Automobiliai, stovėję įmonės vadovo privataus namo kieme, buvo padegti naudojant „Molotovo kokteilius“.

Kol Klaipėdos policija ieško padegėjų, Kauno pareigūnai vienoje Kauno degalinėje surado liepos 21 dieną Austrijoje pavogtą baltos spalvos vilkiką „Volvo FHA 3C“ su baltos spalvos puspriekabe „Krone“. Sulaikyti penki įtariamieji jau buvo pasirengę realizuoti vogtą vilkiką.

Daugelį nustebino savaitės pabaigoje išaiškėjusi daugiamilijoninė Rusijos muitininkų afera. Trys Možaisko muitinės punkto pareigūnai įformindavo verslininkų dokumentus už neva įvežtus į Rusiją krovinius. Taip į užsienio įmonių sąskaitas buvo pervesta apie 427 mln. JAV dolerių.

Didesnių sunkiojo transporto avarijų praėjusią savaitę išvengti pavyko, tad ir toliau linkime išlikti budriems kelyje.

www.cargonews.lt, CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt