Pakartoti pernykščio rekordo Klaipėdos uostui nepavyks

2012 08 16


Klaipėdos uosto vadovai jau pripažįsta, kad pakartoti pernai pasiekto visų laikų krovos rekordo šiemet nebepavyks. Tačiau teigia, kad nuo liepos krovinių daugėja, todėl tikimasi, kad atsilikimas nebus labai didelis.

Pernai metai Klaipėdos uoste buvo rekordiniai – perkrauta 36,5 milijono tonų krovinių. Per septynis šių metų mėnesius – 7 procentais mažiau nei pernai tuo pačiu metu. Kritusiai naftos produktų krovai didelės įtakos turėjo remontas naftos perdirbimo įmonėje „Orlean Lietuva“. Mažiau krauta ir trąšų. Pastarosiomis savaitėmis krova atsigauna ir baigia pasivyti pernykštes rekordines apimtis.

„Auga treilerių, auto vilkikų perkrovimai. Pasiekta rekordinė uosto istorijoje jų apyvarta – daugiau kaip 25 tūkst. vienetų perkrauta šių metų liepos mėnesį. Taipogi auga ir konteinerių apyvarta. Jau aišku, kad nepasieksim praeitų metų rezultato, bet apie 36 mln. tonų Klaipėdos uoste bus perkrauta“, – sako Klaipėdos uosto rinkodaros ir administracijos direktorius Artūras Drungilas. Aplinkiniai regiono uostai ypač gerais rezultatais taip pat negali girtis. Krovinių apyvarta visame regione augo 9 milijonais tonų, tačiau 8 milijonai iš jų atiteko Rusijos uostams. „Aišku, nukenčia tie uostai, kurie dirbo su rusiškais kroviniais. Klaipėdos uostas mažiausiai iš regione esančių uostų dirbo su Rusija, tai mes ir nukenčiam mažiausiai. Aišku, Talino apyvarta smuktelėjo labiausiai. Rygos ir Ventspilio apyvarta auga dėl anglių [perkrovos], o kitų krovinių apyvartos yra nukreipiamos į naujus uostus Rusijoje“, – teigia A. Drungilas.

Klaipėdos uoste vyrauja lietuviški ir baltarusiški kroviniai. pastarieji sudaro apie trečdalį, Rusijos – pernai siekė apie dešimtadalį bendro krovinių kiekio.

www.cargonews.lt, CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt