EUBAM ekspertai domėsis Lietuvos sienos demarkavimu ir priežiūra

2012 05 09


Trečiadienį Lietuvoje lankysis Europos Sąjungos (ES) pasienio pagalbos misijos Moldovoje ir Ukrainoje (EUBAM) ekspertų delegacija. Vizito metu penki svečiai, Latvijos, Ukrainos ir Moldovos ekspertai, domėsis Lietuvos VSAT patirtimi valstybės sienos demarkavimo, delimitavimo ir priežiūros srityje bei šios veiklos teisiniais aspektais.

Trečiadienį EUBAM ekspertai VSAT centrinėje įstaigoje Vilniuje susitiks su tarnybos vado pavaduotoju Štabo viršininku Valentinu Novikovu bei kitais VSAT pareigūnais, atsakingais ir kuruojančiais sienos kontrolės bei logistikos sritis.


Tą pačią dieną EUBAM ekspertai lankysis VSAT Ignalinos atominės elektrinės apsaugos rinktinėje. Čia jiems bus pristatyta Lietuvos sienos su Latvija bei Baltarusija demarkavimo patirtis, jo metu iškilusios problemos, šių ruožų priežiūros klausimai.


EUBAM misija pradėta2005 m. lapkričio 30 d., kai ES buvo gautas bendras Ukrainos ir Moldovos prezidentų prašymas pasidalinti patirtimi.


Tarp misijos tikslų yra dirbti kartu su Moldova ir Ukraina harmonizuojant pasienio valdymo standartus ir procedūras iki atitikimo ES galiojančioms normoms, taip pat pagerinti Moldovos ir Ukrainos pasienio tarnybų profesionalumą, sukurti tarptautines normas atitinkančią muitinio tikrinimo sistemą prie Moldovos ir Ukrainos sienos.


EUBAM vysto ir rizikos analizės sistemas, geriną bendradarbiavimą tarp pasienio ir muitinės tarnybų bei kitų teisėsaugos institucijų. EUBAM, kuri yra techninio, konsultacinio ir ES sukauptos patirties perdavimo struktūra, jau yra organizavusi daugybę mokymų partnerių tarnyboms.


Šaltinis CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt