MAN gamintojai pasiryžę padėti krovinių vežėjams

2012 04 26


MAN vadovas Georg’as Pachta - Reyhofen’as teigiamai vertina planuojamą  padidinto ilgio autotraukinių eksploatavimą kaip svarbų indėlį, siekiant išspręsti transporto problemą, susijusią su nuolat  sparčiai didėjančiomis krovinių gabenimo apimtimis.

MAN vadovo tvirtinimu, vien geležinkeliai nepajėgs transportuoti išaugusio krovinių srauto, o Vokietijos ir kai kurių kitų Europos valstybių automagistralės jau dabar beveik pasiekė savo galimybių ribą. MAN gamintojai džiaugiasi Vokietijoje pradėtu padidinto ilgio autotraukinių eksperimentu ir tikisi, jog netrukus bus galima patvirtinti pirmuosius sėkmingus testo rezultatus.

Sunkvežimių gamintojai pasirengę padėti vežėjams minimaliomis sąnaudomis didinti krovinių gabenimo apimtis ir sutinka su transporto ekspertų teiginiais, jog du padidinto ilgio autotraukiniai ateityje galės pakeisti tris dabar naudojamus 18,75 m ilgio sąstatus.

„Mega“ autotraukiniais ar net automagistralių „monstrais“ vadinamų transporto priemonių klausimas kol kas sukelia nemažai diskusijų. Kai kurių aplinkosaugininkų ir net politikų nuomone, įteisinus „Mega“ autotraukinius, gali ženkliai padaugėti transporto priemonių Europos automagistralėse ir sumažėti geležinkeliais gabenamų krovinių srauto apimtys. Be to, skeptikų nuomone, autotraukiniai gali būti pavojingi kitoms transporto priemonėms ir gadinti kelius.

Žinoma, sunkvežimių gamintojai negali įtakoti politikų, tačiau taip pat negali ignoruoti situacijos ir privalo padėti krovinių vežėjams, kadangi daugelio atliktų studijų duomenimis, per ateinančius 10 metų krovinių srautai padidės dviženkliais procentais. Padidinto ilgio ir svorio autotraukiniai galėtų būti reali pagalba krovinių vežėjams, o taip pat ir priemonė, padedanti realiai mažinti aplinkos taršą.

Šaltinis CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt