Ispanija atnaujina dalies vidaus sienų kontrolę

2012 04 25


Dėl Barselonoje rengiamo Europos centrinio banko viršūnių susitikimo Ispanija laikinai atnaujina dalies savo teritorijos Šengeno vidaus sienos kontrolę. Nuolatinės dokumentų patikros nuo balandžio 28 iki gegužės 4 d. bus vykdomos Ispanijos pasienyje su Prancūzija esančiuose pasienio kontrolės punktuose bei didžiausiuose Katalonijos regiono oro uostuose – Barselonoje ir Žironoje.

Laikinai vidaus sienų kontrolė atnaujinama remiantis Šengeno sienų kodekso nuostatomis.


Gegužės 2-4 d. Katalonijos sostinėje Europos centrinio banko Valdančiosios tarybos organizuojamame posėdyje dalyvaus ir 17 Europos Sąjungos valstybių centrinių bankų vadovai.


Ispanijos pasienio tarnybos pareigūnai dokumentų patikrinimus vykdys La Junquera, Port Bou, Puig Cerda, Comprodon, Les ir Canfranc kontrolės punktuose prie sienos su Prancūzija bei Barselonos ir Žironos oro uostuose.


Atnaujinus vidaus sienos kontrolę visų šalių, taip pat ir Lietuvos, piliečiai, įvažiuojantys į Ispaniją, šios valstybės pareigūnams minėtu laikotarpiu privalės pateikti galiojantį kelionės dokumentą - piliečio pasą arba asmens tapatybės kortelę.


VSAT primena, kad jokie kiti dokumentai vykti į užsienio valstybę netinka, t. y. į kitą šalį negalima įvažiuoti turint tik vairuotojo pažymėjimą, gimimo liudijimą ir pan.


Valstybės, priklausančios Šengeno erdvei, yra panaikinusios tarpusavio vidaus sienų kontrolę, tačiau kiekviena šalis ją gali laikinai atnaujinti, kai yra būtina imtis tam tikrų saugumo priemonių siekiant efektyviau užkirsti kelią rimtiems vidaus saugumo ir viešosios tvarkos pažeidimams.


Šaltinis CargoNEWS, www.cargonews.lt
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt