Skrydžiams skatinti ir naujoms kryptims atverti – 3 mln. eurų, dar 5 mln. eurų numatyta kitąmet

2023 12 13


Investuojama į skrydžių skatinimą ir naujų krypčių atvėrimą:Lietuvos oro uostams (LTOU) iš Susisiekimo ministerijai numatytų asignavimų skirta 3 mln. eurų kaip papildomas įnašas įstatiniam kapitalui didinti, o kartu ir skrydžių plėtrai skatinti. Dar 5 mln. eurų biudžeto lėšų šiam tikslui numatoma skirti 2024 metais. 

Bendru susisiekimo ir ekonomikos ir inovacijų ministrų įsakymyra patvirtintos prioritetinėsverslui ir atvykstamajam turizmuisvarbios kryptys, tarp kurių yra tokie miestai kaip Hamburgas, Diuseldorfas, Lisabona, Niujorkas, Briuselis, Dublinas, Londonas, Amsterdamas, Paryžius, Berlynas, Varšuva, Krokuva ir kiti. 

Lietuvos oro uostai jau pradėjo derybas su oro linijų bendrovėmis dėl skrydžių strateginiais maršrutais bei skrydžių skatinimo irsiekia išnaudoti visas priemones, įskaitant ir su valstybės pagalbos principaissuderinamą rizikos pasidalijimo modelį.Nuo spalio 1 dienos pagal rizikos pasidalijimo partnerystės modelį iš Vilniaus į Londono Sitį reguliarius skydžiusvykdo Lenkijos oro bendrovė LOT

Spalio pabaigoje Susisiekimo bei Ekonomikos ir inovacijų ministerijos ir Vilniaus miesto savivaldybė pasirašė susitarimą dėl verslui ir atvykstamajam turizmui svarbių maršrutų skatinimo. Susitarimo tikslas – suvienyti ir koordinuoti skirtingų institucijų pajėgumus, kad strateginėmis kryptimis būtų užtikrinti tvarūs skrydžiai ir keleivių srautai.

Šaltinis, LR susisiekimo ministerija

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt