Keisčiausios vietos, kur galima praleisti naktį Švedijoje

2023 09 27


Švedija – nuostabių kraštovaizdžių, muziejų ir skandinaviško žavesio šalis – garsėja ne tik ABBA melodijomis ir mėsos kukuliais. Jos vaizdingoje gamtoje įkurta nemažai nakvynių vietų, kurias drąsiai galima vadinti vienomis neįprasčiausių pasaulyje.  

Vasarą keliaujantys po Švediją gali mėgautis laisve klajoti (švediškai allemansrätten) – tai principas, suteikiantis visuotinę teisę netrukdomai mėgautis visais skandinaviškos gamtos pliusais, įskaitant ir galimybę nakvoti gamtoje beveik be apribojimų. Tačiau rudenį visgi norisi stogo virš galvos.  

Nuo nakvynės po vandeniu arba šalia bizonų iki nakties ledo viešbutyje ar viešbučiu paverstame lėktuve – Švedija siūlo unikalių nakvynės vietų kaleidoskopą, kuris vilioja nuotykių ieškotojus. Keltų operatorius DFDS siūlo leistis į kelionę po žavingiausias ir neįprasčiausias apgyvendinimo vietas šioje šalyje. 

Pilotų apžvalgos bokšte salyne 

Aspės salynas, Švedija

Ieškantiems nepakartojamų vaizdų, tikrai patiks nakvynė sename pilotų apžvalgos bokšte, iš kurio galėsite grožėtis nuostabiu saulėlydžiu. Tokia patirtis siūloma „Lotstornet Aspö“, pastatytame vienoje iš Blekingės salų Aspėje, visai netoli patogiai iš Lietuvos pasiekiamo Karlshamno jūrų uosto.   

20 metrų aukščio bokšte yra įrengti penki kambariai, atveriantys langus į atšiaurią, bet kartu ir raminančią Švedijos gamtą. Pačiame viršuje yra apžvalgos aikštelė, iš kurios tikrai nesinorės išeiti. Giedrą dieną matosi iki pat tolimiausios Karlskronos salyno salos.  

O štai pati Aspės sala puikiai tinka žygiams pėsčiomis arba važinėjimui dviračiu. Įdomi lankytina vieta yra Karo muziejus, skirtas mobiliajai pakrančių artilerijai. Salos viduryje įsikūręs muziejus leidžia pasinerti į įdomią istoriją, kaip atrodė salynas, kai jame tarnavo kariškiai. 

Cirko vagonėlyje „Grand Circus“ 

Cirko vagonėlis Švedijoje

Tuo tarpu jeigu ieškote ne tiek panoraminių vaizdų, o kuo įdomesnės patirties, Malmėje apsistokite viešbutyje cirko tema. Čia galėsite naktį praleisti viename iš keliolikos cirko vagonėlių, įrengtų viešbučio teritorijoje, arba cirko palapinėje-paviljone. 

Kiekvienas vagonas ir cirko palapinė turi individualų interjero stilių, skirtą įvairiems cirko artistams – „Barzdotai damai“, „Stipruoliui“ ar „Būrėjai“. Tai bus visiškai unikali patirtis, kurios nerasite kitur. Vagonėliai įrengti stilingai, bet paprastai, todėl tai nėra prabangus viešbutis. Tačiau lovos – patogios, ir apskritai tai įdomus nuotykis visai šeimai. 

Be to, kiekvienam vagonėliui priklauso ir po du dviračius, kuriais galima naudotis visiškai nemokamai. Vos 15 minučių jais – ir galima atsidurti Malmės miesto centre. 

Šalia bizonų, tigrų ir leopardų 

Bohusleno vietovės panorama Švedijoje

„Nordens Ark“ teritorijoje, esančioje gražioje Bohusleno vietovėje netoli Geteborgo, gyvensite visiškai unikalioje aplinkoje: būsite arti gamtos ir dar savo nakvyne paremsite svarbų nykstančių gyvūnų išsaugojimo darbą. Šalia savo nakvynės vietos sutiksite, pavyzdžiui, raudonąją pandą, amūrinį tigrą, bizonų bandą ar snieginį leopardą.  

Laukinės gamtos parke „Nordens Ark“ didžiausias dėmesys skiriamas gyvūnų rūšims, kurioms kyla pavojus dėl išnykimo. Čia galima ne tik pasivaikščioti ir apžiūrėti stulbinančius gyvūnus – parkas organizuoja daug įvairių veiklų, kad žmonės daugiau sužinotų apie gamtą ir patirtų nepamirštamų įspūdžių. Pavyzdžiui, galima vakarieniauti su tigrais ar sudalyvauti jogos užsiėmimuose už stiklinės sienos nuo jų.   

Nepamirštama patirtis bus ir nakvynė viešbutyje arba gamtoje įrengtuose nameliuose. Jie paprasti, tačiau jaukūs, su malkomis kūrenamomis krosnelėmis ir sava lauko terasa.  

Grybuose ir kelmuose šalia kanalo 

Göta kanalas Švedijoje

Svajojate nusikelti į jaukią vaikystės pasaką? Tuomet galite apsistoti milžiniškame grybe arba kelme ir pasijusti kaip trolis iš mitinių pasakojimų. Tokį variantą siūlo „Norrqvarn Hotel & Conference“, esantis palei Göta kanalą Lyrestadmiestelyje. 

Čia menininkas sukūręs unikalius viešbučio kambarius su daugybę smagių detalių, kurios dar labiau sustiprina įspūdžius. Nakvynė bus ypač smagi šeimoms su vaikais, tačiau sužavės ir tuos, kurie širdyje yra išsaugoję vaikišką džiugesį. 

Kelmai ir grybai „išdygę“ ant kalvos tarp pušų, o netoliese teka Göta kanalas, tad gamtos apsuptis atneš ramybę, o apylinkėse galima daug ką nuveikti. Pavyzdžiui, vos už keliolikos minučių automobiliu, pajūryje, plyti Surö buko miško draustinis. 

Ledo viešbutyje 

Jukkasjärvi ledo viešbutis

Kai 1989 m. buvo įkurtas, Jukkasjärvi ledo viešbutis tapo pirmuoju pasaulyje ledo viešbučiu. Nuo to laiko jis tapo ne tik gerai žinoma atrakcija visame pasaulyje, bet ir viešbučiu, kuriame milijonai žmonių svajoja praleisti naktį. 

„Icehotel“ viešbutyje galite miegoti kambariuose ar apartamentuose, kurių dekoras ir lovų rėmai pagaminti iš ledo. Čia miegama ant šiaurinio elnio kailio, miegmaišyje, kuris išlaiko šilumą. Nuo 2016 m. ledo viešbutyje galima nakvoti ištisus metus. Iš viso čia yra keliasdešimt ledo kambarių ir apartamentų, kurie yra individualiai dekoruoti skirtingomis temomis. 

Lyg ūdra povandeniniame viešbutyje „Utter Inn“ 

Plaukiančios kabinos Švedijoje

Tikriausiai esate girdėję apie įvairius povandeninius viešbučius egzotiškose pasaulio vietose. Bet ar žinojote, kad iš tikrųjų vykti labai toli nereikia – galite išbandyti unikalų viešbutį Švedijoje? „Hotell Utter Inn“ siūlo povandeninę patirtį Švedijoje, Melareno ežere, kur nakvosite nedidelėje raudonoje kajutėje, įrengtoje ant plaukiojančios prieplaukos.  

Viešbutį pasieksite plaustu, o nakvynei nusileisite į miegamąjį trijų metrų gylyje po vandeniu. Dvi lovos ir panoraminis langas – argi neskamba jaudinančiai? Matomumas, žinoma, ne toks kaip povandeniniame viešbutyje Fidžyje, bet vien jausmas miegoti po vandeniu yra nuostabus. 

Sename „Boeing“ lėktuve 

„Jumbo Stay“ viešbutis

Tai – nuostabi dovana aviacijos fanams ar tiesiog neįprastų nakvynių gerbėjams. „Jumbo Stay“ viešbutyje miegosite sename lėktuve, kuris yra netoli Arlandos oro uosto. Naktį leisite pertvarkytame  747-200 „Jumbo Jet“ lėktuve, iš kurio atsiveria vaizdas į Arlandos pakilimo ir nusileidimo takus.  

Įvairių kategorijų kambariuose patogiai gali apsistoti nuo vieno iki trijų suaugusiųjų, taip pat yra galimybė užsisakyti tik vieną lovą keturviečiame hostelio tipo numeryje. Neabejotinai įspūdingiausi prabangūs apartamentai pertvarkytoje pilotų kabinoje, iš kurios atsiveria oro uosto panorama.  

Šaltinis, FABULA

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt