Du Vidaus vandens kelių direkcijos kapitonai apdovanoti Lietuvos upeivio garbės ženklu

2022 01 13


Kasmet teikiamu Lietuvos upeivio garbės ženklu šiemet apdovanoti VĮ Vidaus vandens kelių direkcijos kapitonai Vidmantas Gabrielaitis ir Danius Druskis. Darbuotojai pagerbti už nepriekaištingą darbą plėtojant ir modernizuojant vidaus vandenų transportą, nacionalinės laivybos tradicijų puoselėjimą ir šioje srityje dirbančių specialistų profesijos prestižo kėlimą.

„Dėkoju už jūsų darbą ir indėlį rūpinantis laivyba ilgiausia Lietuvos upe Nemunu. Tikiu, kad per artimiausius trejus ketverius metus Nemunas bus prikeltas  naujam gyvenimui – atgaivinsime krovininę ir pramoginę laivybą, išnaudosime šios upės potencialą ir Nemune bus dar daugiau gyvybės“, – sveikindamas kapitonus kalbėjo susisiekimo ministras Marius Skuodis.

V. Gabrielaitis savo patirtį, gautą dar iš tėvo, ilgamečio kapitono, panaudoja rūpindamasis vidaus vandenų kelio – Nemuno – priežiūra. Jo asmeninėmis pastangomis, net ir esant sausroms, greitaeigiai keleiviniai ir kiti laivai gali saugiai plaukti Nemuno upe. V. Gabrielaitis taip pat aktyviai dalyvauja rengiant vidaus vandenų transporto specialistus.

D. Druskis turi 5 kategorijos kapitono-mechaniko kvalifikaciją, leidžiančią plukdyti keleivius greitaeigiais „Raketa“ tipo laivais ir kitais didelės galios vidaus vandenų laivais. Kapitonas daug prisidėjo prie greitaeigių keleivinių laivų maršruto Kaunas–Nida atgaivinimo.

Lietuvos upeivio garbės ženklu apdovanojami vidaus vandenų transporto darbuotojai ir kiti asmenys už ilgametį ir nepriekaištingą darbą, plėtojant ir modernizuojant vidaus vandenų transportą, nacionalinės laivybos tradicijų propagavimą, nacionalinės laivybos gerinimą.
 
Pagerbus V. Gabrielaitį ir D. Druskį, Lietuvos upeivio garbės ženklu iš viso jau apdovanoti 46 asmenys.

Šaltinis Susisiekimo ministerija

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt