Logistika. „TL Nika Group“ plečia veiklą Europoje ir Azijoje

 

 Vytautas Varasimavičius: „Esame pakankamai dideli globaliam verslui ir pakankamai maži personaliniam bendravimui“


Birželio pradžioje Vokietijos mieste Miunchene vykusiame didžiausiame Europos logistikos renginyje partneriams ir klientams prisistatė ilgametę patirtį rinkoje turinčios logistikos kompanijų grupės „TL Nika Group“ Vokietijos atstovybė, įsikūrusi Miunchene.

 

„TL Nika Group“ vadovas ir savininkas Vytautas Varasimavicius sako, kad atstovybė Vokietijoje „TL Nika GmbH“ yra sukurta tam, „kad būtume arčiau kliento, kad galėtume organizuoti efektyvesnę veiklos grandinę, jungiančią klientą ir vežėją. Dabar, būdami arčiau, galime operatyviau kontaktuoti su esamais ir būsimais partneriais ne tik Azijoje, kur turime ilgametę darbo patirtį, bet ir Europoje.
Ketiname plėsti ir mūsų siūlomų maršrutų kryptis Azijoje. Padarėme pirmąjį bandomąjį reisą į Tadžikistaną. Netrukus galėsime pasiūlyti geras sąlygas transportuojant krovinius ir į Afganistaną. Planuojame, kad mūsų specializacija šiose šalyse bus smulkūs daliniai kroviniai.
Esame pakankamai dideli globaliam verslui, ir pakankamai maži personaliniam bendravimui.“,- sako Vytautas Varasimavicius.

 

Kompleksinės paslaugos iš vienų rankų

 

„TL Nika Group“ –  tai logistikos ir transportavimo kompanijų tinklas, prasidėjęs Europoje ir Centrinėje Azijoje ir išsiplėtęs iki tolimiausių pasaulio regionų. Kompanijos užsiima daliniu ir kompleksiniu krovinių gabenimu automobilių, geležinkelių ir oro transportu iš Europos, Amerikos, Rusijos  į Centrinės Azijos šalis: Kazachstaną, Kirgiziją, Uzbekistaną, Tadžikistaną.
„TL Nika“ grupę sudaro kelios kompanijos: UAB „Šturvalas“, veikianti Lietuvoje, TOO „Transport Logistic Nika“, TOO „Transport Nika“, veikiančios Kazachstane, ir „TL Nika GmbH“ Vokietijoje. Su „TL Nika“ ženklu keliauja  apie 300 automobilių. Į Kazachstaną per savaitę išvažiuoja nuo 15 iki 30 automobilių.
UAB „Šturvalas“ transportuoja bei sandėliuoja siuntas iš visų Europos, taip pat iš Pietų ir Šiaurės Amerikos šalių. Vilniuje, šalia  tarptautinio oro uosto importo ir eksporto terminale įsikūrę sandėliai, kurių plotas 27000 kv.m. muitinės sandėliai, muitinės tarpininkų biuras. Terminalas aprūpintas modernia technika, naudojamos kompiuterinės sandėliavimo sistemos, dirba kvalifikuotas personalas.
Nutiesta geležinkelio atšaka leidžia krovinius iš vagonų krauti tiesiai į sandėlius ar vilkikus ir atvirkščiai.
„Mūsų veiklos tikslas – derinant kliento poreikius ir mūsų siūlomas paslaugas, užtikrinti greitą, saugų ir kokybišką krovinių pristatymą. Atsižvelgdami į kliento poreikius į  ir krovinių specifiką mūsų kompanijos logistikos specialistai pasiūlo optimaliausią logistikos sprendimą: transporto rūšį, greičio ir kainos derinį“,- sako V. Varasimavičius.

 

Logistika be streso

 

Pagrindinė kompanijos veikla sukoncentruota  Kazachstane. Almatoje, Karagandoje ir Kostanajuje yra įsikūrusios kompanijos atstovybės, operatyviai ir profesionaliai sprendžiančios klientui iškylančius klausimus.
Lietuvoje veikiantis „Šturvalas“ ir Kazachstano „TL Nika“ aptarnauja visą logistikos grandinę nuo siuntėjo iki gavėjo Kazachstane. Rusijos rinkai kompanija taip pat siūlo logistikos paslaugų paketą.
„TL Nika Group“  partneriai turi savo atstovybes  beveik visose pasaulio šalyse ir didelį agentų tinklą didžiuosiuose pasaulio uostuose ir transporto centruose.
Pagrindinis kompanijų grupės principas, priimant logistikos sprendimus, yra  individualus požiūris į kiekvieną klientą ir besąlygiškas jo užduočių įgyvendinimas.
Pasirinkęs „TL Nika“ paslaugas, klientas gali pamiršti stresą ir rūpesčius, kaip jo krovinys, sakykim, iš Amerikos, atsidurs Kazachstane arba iš Kazachstano Didžiojoje Britanijoje.  Pasirašęs sutartį su „TL Nika“, jis gali atsipalaiduoti ir eiti žaisti golfą. Logistikos kompanija pasiūlys optimaliausią maršrutą nuo durų iki durų, trumpiausią pristatymo laiką su mažiausiomis sąnaudomis, apdraus krovinį patikimoje draudimo kompanijoje, suteiks visapusiškas muitinės paslaugas, kontroliuos gabenamą krovinį ir teiks informaciją klientui viso gabenimo metu.
Patikima kompanijos partnerė yra pasaulyje žinoma draudimo bendrovė „AON“.  Joje  apdrausta kompanijos „TL Nika Group“ veikla ir civilinė atsakomybė irgi yra kliento ramybės garantas.

 

“TL Nika Group” siūlo optimizuoti logistiką

 

Didžiojoje Britanijoje atlikti tyrimai parodė, kad daugiau kaip 70 proc. produkto, patekusio galutiniam vartotojui, kainos sudaro sąnaudos, susijusios su jo laikymu, transportavimu, įpakavimu ir kitomis operacijomis, užtikrinančiomis materialinio srauto judėjimą.
Logistikos kaštų sumažinimas tik 1 proc. prilygsta beveik 10 proc. padidėjusiems pardavimams.
didelė logistikos išlaidų dalis galutinėje prekės kainoje rodo, kaip svarbu optimizuoti krovinių transportavimo logistiką.
“TL Nika Group” siūlo įvairius tyrimų ir konsultavimo paslaugų projektus logistikos sferoje:
• analizuoja dabartinę padėtį ir numato optimizavimo kryptis;
• ruošia rekomendacijas ir priemones  logistikos srautų sąnaudoms mažinti ir logistikos darbui optimizuoti;
• diegia parengtas rekomendacijas.
Pagrindinis projektų tikslas – mažinti logistikos sąnaudas ir optimizuoti medžiaginius srautus, gerinti logistikos sistemos skaidrumą.
Realizuojant projektus, naudojami efektyviausi ir moderniausi imitacinio modeliavimo metodai, verslo procesų aprašymai, statistikos duomenų analizė ir kt.
„TL Nika“ siūlo efektyvesnį metodą kliento operaciniam pranašumui didinti –  perduoti logistikos sistemos valdymą autsorsingui.
Autsorsingas (angl. outsourcing: išorinis šaltinis) – tam tikrų verslo procesų ar gamybinių funkcijų perdavimas. Tai išorinių išteklių panaudojimas sprendžiant savo uždavinius.
„Palyginti su tradiciniais metodais, autsorsingas padeda spręsti užduotis profesionaliau, ekonomiškiau, su mažesne rizika. Įgyvendindami projektą siunčiame savo konsultantus į kliento verslo aplinką, numatome pradinius reikalavimus užsakovo logistikos sistemai, kuri nuolat stebima, numatome efektyvumo didinimo priemones, kurios įgyvendinamos jas mums valdant“, - sako V. Varasimavicius.

 

Kazachstano rinka pripažino „TL Nika“ logistiką

 

Kodėl savo partneriais klientai renkasi būtent šią kompaniją?

 

Viačeslavas Kaplunas, TOO „Baumarkt“  generalinis direktorius:
- Mūsų 1995 metais įkurta kompanija, kurioje triūsia du šimtai žmonių, užsiima didmenine ir mažmenine statybinių medžiagų prekyba. Pastaruoju metu tiesiogiai dirbame daugiau nei su šimtu partnerių iš devyniolikos šalių. Pagrindinis kompanijos prioritetas –  Europos kryptis, kur sukasi apie 70 proc. mūsų verslo.
Su šia kompanija aktyviai bendradarbiaujame jau devynerius metus. Kaip ilgametė partnerė „TL Nika“ yra patraukli tuo, kad garantuoja optimaliausius krovinių iš Europos ir  NVS šalių konsolidavimo ir pristatymo terminus į Kazachstaną už konkurencingą kainą. Taip pat mums labai svarbu, kad galime naudotis „TL Nika“ laikino prekių saugojimo sandėliu Lietuvos sostinėje Vilniuje.
Galima būtų išvardinti nemažai kompanijos „TL Nika“ pranašumų prieš kitas Kazachstano  logistikos kompanijas. Pirmiausia tai, kad operatyvią informaciją apie krovinio buvimo vietą  bei būtinus krovos dokumentus bet kuriuo paros metu galima gauti oficialiame  kompanijos portale
www.tlnika.kz . Tai labai palengvina darbą. Didžiulis pliusas yra tai, kad „TL Nika“ turi savo atstovybs Kazachstane. Čia mes ne tik operatyviai išsprendžiame neatidėliotinus klausimus, bet ir galime atsiskaityti vietos valiuta, o tai labai patogu.
Ryžtuosi tvirtinti, kad tiek mūsų kompanijos „Baumarkt“, tiek kitų stambių kompanijų atstovų atsiliepimai apie „TL Nika“ yra labai palankūs. Kitaip argi mūsų bendradarbiavimas tęstųsi taip ilgai.

 

 

 

Dmitrijus Božko, TOO „Wilson Kazachstan“ generalinis direktorius:
- Esame Didžiosios Britanijos kompanijos FG Wilson (Engineering) – didžiausios pasaulyje  dyzelinių elektros stočių, kurių pajėgumas siekia nuo 10 iki 1760 KW , gamintojos oficialūs platintojai.
Mūsų kompanijos tiekiamos savo klasėje geriausiomis pripažįstamos elektros stotys yra puikiai žinomos pasaulyje. Be šių įrenginių savo pirkėjams teikiame daugybę įvairių kitų paslaugų nuo stoties montavimo ir paleidimo sureguliavimo iki atsarginių dalių pristatymo bei techninio aptarnavimo.
Mes taip pat, kaip ir „TL Nika“, stengiamės būti maksimaliai  naudingi savo klientams.  Šią Lietuvos kompaniją pasirinkome dėl daugelio faktorių. Labai svarbu yra tai, kad kompanija nepriekaištingai įvykdo visus prisiimtus krovinio pristatymo įsipareigojimus ir taip pat suteikia tranzitinio krovinio sandėliavimo, muitinės brokerio ir kitų papildomų paslaugų. Su „TL Nika“ dirbame daugiau nei penkerius metus ir nebuvo atvejo, kad tos paslaugos mūsų netenkintų. Prieš savo konkurentus ji laimi nuolatiniu siekiu plėsti paslaugų spektrą ir gerinti jų kokybę. Kompanija stengiasi pajusti, suprasti ir patenkinti kliento poreikius.

 

Leonidas Rozenblatas, TOO „Dudar“ direktorius:
Kompanija „Dudar“, įkurta 1991 metais. Mes užsiimame žinomų pasaulyje firmų, tokių kaip „Reckitt Benckiser“, „Schwarzkopf professional“, „Salamander“ (avalynės priežiūros priemonių), „Warta“, „Osram“, „Paklan“,  produkcijos platinimu Kazachstane. Turime 15 filialų didžiuosiuose Kazachstano miestuose ir klientų daugiau kaip 10 tūkst. prekybos centrų ir grožio salonų.
Su „TL Nika“ dirbame nuo pat jos veiklos pradžios. Tuomet nebuvo labai didelis pasirinkimas. Iš kitų Vakarų šalių kompanijų „TL Nika“ išsiskyrė prekių pristatymo operatyvumu ir lankstumu, o iš NVS šalių – patikimumu.
Ir dabar „TL Nika“ iš kitų išsiskiria darbuotojų patirtimi, profesionalumu ir atsakomybe. Labai patrauklu yra tai, kad kompanija dirba su įvairių rūšių kroviniais, turi sandėlius Vilniuje, kur galima konsoliduoti, performuoti laikino saugojimo krovinius, turi savo transportą ir, esant reikalui, gali pritraukti jį iš kitur. „TL Nika“ naudoja šiuolaikines technologijas kontroliuoti krovinių judėjimą ir informuoti klientus apie jų krovinių būklę. Tuo pačiu ji atpalaiduoja klientą nuo įvairių su krovinio gabenimu susijusių rūpesčių, nes pati savarankiškai sprendžia iškilusius klausimus.
Kompanija gerai išmano ir teikia profesionalias konsultacijas apie šalių, per kurias gabenamas krovinys, įstatyminę bazę.
Viena iš kompanijos „TL Nika“ sėkmės priežasčių yra ta, kad puikiai pažįsta Kazachstano rinką, žino šios šalies ypatumus, papročius, taisykles ir įstatymus. Žmonės korektiškai dirba su dokumentais, atsakingai krauna  mašinas, neviršydami leistinų svorių, todėl gabenant įvairiais, kartais ir gana sudėtingais keliais prekės nesugadinamos.

 


Dėmesys ekologijai

 

Pagrindinis „TL Nika“ kompanijų grupės gabenamų krovinių srautas yra iš Europos  bei Amerikos  į Kazachstaną , Kirgiziją, Uzbekistaną. Tadžikistaną. „TL Nika“ bendradarbiauja su partneriais iš Vakarų Europos, padedančiais atvežti smulkius krovinius iš siuntėjo iki terminalo.
Grupės kompanijose dirba daugiau nei pusšimtis žmonių. Tai –  rinkodaros ir logistikos, muitinės dokumentų specialistai, transporto vadybininkai, deklarantai, krovos vadovai.
 „TL Nika“ grupėje, kuri  yra  FIATA, „Linekos“, „Linavos“, „Kazato“ asociacijų narė, didelis dėmesys skiriamas ekologijai.
„Kaip ir kiekviena transporto įmonė, esame aplinkos teršėjai. Visiškai taršos panaikinti negalime, tačiau dedame daug pastangų ją mažinti. Tai darome taikydami technines priemones – perkame sertifikuotus „Euro 3“ ir „Euro 5“ vilkikus. Taikome vadybines priemones –  kroviniai formuojami taip, kad transportas važiuotų tik visiškai pakrautas, pačiais trumpiausiais maršrutais, kad  visiškai neliktų tuščios ridos“,- sako kompanijų vadovas.
„TL Nika Group“ yra „žaliųjų inovacijų“ puoselėtoja.
2012 metais  Kazachstano rinkai „TL Nika Group“ pristatė technologiškai pažangų, energiją taupantį ir ekologiškai švarų, draugišką gamtai produktą – Lenkijoje pagamintus šildymo katilus, kuriuos naudojant gerokai sumažinami CO2 išmetimai.
Pirmuosius ekologiškus šildymo katilus „TL Nika Group“ padovanojo Karagandos srityje esančiam Saranės miesto vaikų darželiui.
Kompanija planuoja ir ateityje aktyviai dalyvauti Kazachstano socialinėse programose ir kitose akcijose.
“Joks verslas nebus sėkmingas, jeigu nesirūpinsime žmonėmis. Norėdami plėtoti savo verslą Kazachstane, turime rūpintis tos šalies, jos žmonių gerove ir ateitimi”, - teigia kompanijos “TL Nika Group” savininkas  Vytautas Varasimavičius.

 

 

Žodis tvirčiau už antspaudą

 

Lietuvos ir Kazachstano įmonių grupę ir logistikos tinklą sukūręs V. Varasimavičius buvo vienas pirmųjų, Lietuvos verslą vedęs vingiuotais Azijos keliais.
Kai nepriklausomybę atgavusiose šalyse žodis logistika skambėjo kaip mažai kam žinomas naujadaras, V. Varasimavičiaus kompanija transporto veikloje sėjo logistikos sėklas ir kantriai diegė logistikos principus.
Per tą laiką V. Varasimavičius Eurazijos regione tapo gerai žinomu ir pripažintu logistu, o Kazachstanas jam – antraisiais namais, kuriuose, kaip ir Lietuvoje, netrūksta patikimų partnerių, artimų ir brangių žmonių.
Todėl neretai Vytautas savo verslo laimėjimus pažymi ir šventes švenčia šioje šalyje.
Savo jubiliejinį gimtadienį jis paminėjo drauge su  bičiuliais ir partneriais Kazachstane, padovanodamas jiems garsaus Lietuvos muzikinio kolektyvo -  Sauliaus Sondeckio kamerinio orkestro koncertus.
„Ši mintis kilo netikėtai, spontaniškai. Kažkaip pagalvojau apie malonų vakarą su draugais ir bičiuliais klausantis geros klasikinės muzikos. O kai apie tą idėją užsiminiau vienam kitam bičiuliui, jie mielai ėmėsi padėti tokį renginį organizuoti“, - sako V. Varasimavičius.
Kazachstaną, jo tradicijas, kultūrą verslininkas gerai pažįsta nuo jaunystės. Nemažai laiko teko praleisti Azijoje aktyvios sportinės veiklos metu, o su Kazachstano imtynininkais kovoti ant vieno kilimo. Santykiai buvo puikūs. Kartu su stipriausiais Azijos sportininkais teko pasidžiaugti ir prizinėmis vietomis. Su vienais jaunystės bičiuliais keliai išsiskyrė, su kitais atsirado naujų interesų. „Tai – patikrinti žmonės, kuriais galėjau pasikliauti ne tik sporte, bet ir versle.
Kazachstanas, nors ir sudėtinga, bet puiki vieta verslui,  viena sparčiausiai besivystančių NVS šalių ir viena iš draugiškiausių Lietuvai. Aš manau, kad Kazachstanas yra vienas svarbiausių, gal net pagrindinis Lietuvos partneris. Šie faktoriai versle labai svarūs.
Taip pat, kaip labai yra svarbu laikytis duoto žodžio, tesėti duotus pažadus, nepaisant to, kaip šiuo požiūriu savo šalyje elgiasi tavo partneriai. Draugystėje, versle, partnerystėje ir gyvenime labiausiai vertinu žodžio laikymąsi. Aš esu senų pažiūrų: manau, kad parašas ir antspaudas yra gerai, bet žodis man yra tvirčiau už antspaudą, - sako Vytautas Varasimavicius.

 

Ivertinimas

 

Išvysčiusi savo verslą ir užsigarantavusi tvirtas pozuojas rinkoje, „TL Nika“ aktyviai dalyvauja tarptautinėje socialinėje ir mokslinėje veikloje, propaguojant logistikos veiklą.
2010 metais „TL Nika Group“ ir tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA Almatoje surengė tarptautinę konferenciją „Logistikos vaidmuo kelyje Azija-Europa“. Tai buvo vienas pirmųjų renginių Kazachstane, tais metais pirmininkavusiame Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai (ESBO).
Konferencija, kurioje dalyvavo aukšti Lietuvos ir Kazachstano vyriausybės atstovai, politikai ir diplomatai, pasaulinio garso logistikos ekspertai, bei įvairių šalių logistikos profesionalai, sulaukė didžiulio dėmesio ir pasisekimo.
Konferenciją palaikė Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija, ją globojo Lietuvos ir Kazachstano užsienio reikalų bei transporto ministerijos.
2011 metais, kuomet pirmininkavimą ESBO iš Kazachstano perėmė Lietuva, JŪRA MOPE SEA, „TL Nika Group“, Klaipėdos universitetas ir kiti partneriai surengė konferenciją „Baltijos jūra – vartai į Euraziją“ Lietuvos uostamiestyje Klaipėdoje. Nestandartinė renginio idėja –  verslo, mokslo ir meno sinergija –  pritraukė tarptautinių organizacijų ir kompanijų dėmesį. Šią konferenciją taip pat palaikė Lietuvos ir Kazachstano valdžios institucijos.
Už indėlį į Kazachstano ir Lietuvos ekonominio bendradarbiavimo stiprinimą 2010 metais Lietuvos ir Kazachstano kompanijų grupės „TL Nika Group“ vadovas Vytautas Varasimavičius apdovanotas
JŪRA MOPE SEA žurnalo įsteigtu tarptautiniu „Vėjų rožės“ apdovanojimu.
Tais pačiais metais Lietuvos  susisiekimo ministerija V. Varasimavičiui skyrė nominaciją „Lietuvos metų vadovas“.

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt