„LTG Infra“ tęsia dialogą su rinkos dalyviais: pristatė numatomus pirkimus ir investicinius planus, kurių vertė šiais metais sieks daugiau nei 210 mln. eurų.

2021 02 05


558 article LTG Infra.jpg

Bendrovė „LTG Infra“ vasario 4 d. visus suinteresuotus tiekėjus supažindino su vykdomais projektais ir artimiausiais investicijų planais. Tokius pristatymus įmonė organizuoja, vykdydama strateginių investicijų programą, pagal kurią geležinkelių infrastruktūros modernizavimui ir plėtrai iki 2030 m. numatoma skirti 5,6 mlrd. Eur. Ketvirtus metus iš eilės organizuotame susitikime, šiemet vykusiame nuotoliniu būdu, dalyvavo 201 įmonių atstovas.

„Suinteresuotų rinkos dalyvių supažindinimas su planuojamais skelbti konkursais bei vykdomais projektais leidžia užtikrinti maksimalią konkurenciją ir efektyvų investicijų panaudojimą. Pandemija visas įmones privertė kiek pergalvoti savo veiklą, tačiau mūsų esminiai projektai nėra stabdomi, veiksmingai suplanuoti nenutrūkstami darbai tęsiami toliau, kas COVID-19 akivaizdoje tampa itin reikšmingu akstinu šalies ekonomikai“, – sako „LTG Infra“ generalinis direktorius Karolis Sankovski.

2021 m. daugiausiai dėmesio įmonė ketina skirti ruožo Vilnius-Klaipėda elektrifikacijai – į projektą šiais metais bus investuota daugiau nei 32 mln. eurų. Visą pagrindinį ir labiausiai apkrautą šalies geležinkelių kelią Vilnius-Klaipėda elektrifikuoti ketinama iki 2023 m.

Siekiant padidinti energetinį efektyvumą ir patikimumą, šiemet bus atliekami apšvietimo tinklų atnaujinimo darbai, investicijos į juos sieks 200 tūkst. eurų. 60 mln. eurų numatoma skirti remonto projektams: pagrindinių geležinkelio kelių atnaujinimo, iešmų keitimo, kelio statinių atnaujinimo, pralaidų ir pervažų remonto programoms.

Pasak K. Sankovski, viena pagrindinių artimiausio dešimtmečio strateginių investicinių krypčių yra įgyvendinamas „Rail Baltica“ projektas, verslui ir gyventojams tapsiantis naujais vartais į Vakarų Europą ir Skandinaviją

Be įgyvendinamo „Rail Baltica“ projekto, iki 2030 m. 907 mln. eurų numatyta skirti esamos infrastruktūros atnaujinimui ir gerinimui: kelių atnaujinimo programai, pervažų remontui, iešmų keitimui, pastatų atnaujinimui ir kita.

Dar apie 813 mln. eurų sieks investicijos į antrųjų kelių, elektrifikacijos, vieningos eismo valdymo sistemos LTG tinkle projektus, 485 mln. eurų bus skirta triukšmo slopinimo, pervažų saugumo sritims.

K. Sankovski teigimu, šių kasmetinių susitikimų metu rinkos dalyviai ne tik informuojami apie planus, tačiau ir kviečiami aktyviam dialogui. Konsultacijos su verslu jau tampa įprasta įmonės praktika siekiant tinkamai pasiruošti pirkimams: verslo prašoma pateikti savo įžvalgas, siūlymus bei rekomendacijas nustatant kvalifikacinius reikalavimus, pasiūlymų vertinimo ekonominio naudingumo kriterijus, pagrindines pirkimų sutarčių nuostatas.

2020 m. įmonė baigė 293 viešuosius pirkimus, kurių bendra kaina siekė 147 mln. eurų.

Didžioji dalis bendrovės „LTG Infra“ planuojamų pirkimų bus finansuojami išorės finansavimo šaltinių lėšomis, daugiausia – iš Europos Sąjungos investicinių fondų.

Šaltinis www.litrail.lt

 

The magazine SEA has been published since 1935
International business magazine JŪRA MOPE SEA has been published since 1999
The first magazine in Eurasia in the four languages: English, Chinese, Russian and Lithuanian


Address:

International business magazine JŪRA MOPE SEA
Minijos str. 93, LT-93234 Klaipeda, Lithuania
Phone/Fax: +370 46 365753
E-mail: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Publisher:

Ltd. Juru informacijos centras


The magazine JŪRA has been published since 1935.
International business magazine JŪRA MOPE SEA has been
published since 1999.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt