„LTG Cargo“ lapkritį vežė dešimtadaliu daugiau krovinių

2020 12 16


558 article LTG Cargo

Krovinių vežimo geležinkeliu bendrovė „LTG Cargo“ lapkričio mėnesį pervežė beveik 5 mln. tonų krovinių ir pagerino praėjusių metų lapkričio rezultatą.

„LTG Cargo“ lapkričio mėnesį pervežė 4,95 mln. tonų krovinių – 10 proc. daugiau nei pernai tuo pat metu, kai vežta 4,5 mln. tonų. Krovinių srauto augimui didžiausią įtaką turėjo lapkritį ūgtelėję grūdų, trąšų, skaldos ir anglies pervežimai.

Nuo rugpjūčio mėnesio į augimo vėžes grįžusi „LTG Cargo“ mažina atsilikimą nuo praėjusių metų rezultato: šiemet sausio-lapkričio mėnesiais bendras krovinių kiekis siekia 48,8 mln. tonų ir yra 3,5 proc. mažesnis nei pernai. Krovinių apimčių smukimas dėl sulėtėjusių prekybos apimčių, smukimo žaliavų rinkose ir pasaulinės COVID-19 pandemijos fiksuojamas visose aplinkinėse šalyse.

„Po metų pradžioje patirto pandeminio šoko ir išsiderinusių verslo logistikos procesų pastaruoju metu krovinių apimtys auga ir net viršija praėjusių metų lygį. Tai įrodo, jog krovinių pervežimas geležinkeliu įtvirtina savo stiprybes ir vis daugiau verslų į geležinkelį atsisuka ne tik dėl ekologijos, bet ir dėl konkurencingumo bei patikimumo. Pavyzdžiui, tokia tendencija ypač išryškėjo šiemet rekordiškai išaugus iš Kinijos pervežamų krovinių srautui“, – sako „LTG Cargo“ generalinis direktorius Egidijus Lazauskas.

Šiemet sausio-lapkričio mėnesiais kiniškų krovinių kiekis siekė 42,5 tūkst. TEU (matavimo vienetas, 20 pėdų ilgio konteinerio ekvivalentas) ir buvo net 4,4 karto didesnis nei pernai tuo pat metu. Tokį krovinių kiekį pervežė 488 traukinių sąstatai.

Kiniškų krovinių šuolį lėmė sumažėję oro ir jūros transporto pajėgumai, išilgėjusi krovinių pristatymo trukmė ir padidėjusios pervežimo kainos. Dėl to daugumai verslų teko perorientuoti logistiką ir daugiau krovinių gabenti geležinkeliu.

Šaltinis litrail.lt

 

The magazine SEA has been published since 1935
International business magazine JŪRA MOPE SEA has been published since 1999
The first magazine in Eurasia in the four languages: English, Chinese, Russian and Lithuanian


Address:

International business magazine JŪRA MOPE SEA
Minijos str. 93, LT-93234 Klaipeda, Lithuania
Phone/Fax: +370 46 365753
E-mail: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Publisher:

Ltd. Juru informacijos centras


The magazine JŪRA has been published since 1935.
International business magazine JŪRA MOPE SEA has been
published since 1999.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt