„Lietuvos geležinkeliai“ siūlo nekarantinuoti studentų talento: lyderiai galės užaugti per vasarą

2020 03 27


article 2019 metų Augančių lyderių laida ir Mantas Bartuška

Atrasti efektyvų biotechnologijų pritaikymą, prasmingai įdarbinti dirbtinį intelektą, spręsti inžinerinius uždavinius, taikant eksperimentinius modeliavimo metodus, o gal tiesiog virtuoziškai „transliuoti“ įmonės žinutę socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Instagram“? „Lietuvos geležinkeliai“ tokiais pasiūlymais siūlo studentams atrasti savo pašaukimą atliekant apmokamą stažuotę didžiausioje Baltijos šalyse geležinkelių grupėje.

Bendrovės organizuojamoje apmokamų stažuočių programoje „Augantys lyderiai“ buriami talentingiausi paskutinių bakalauro studijų kursų studentai, norintys vasarą praleisti prasmingai. Ši programa rengiama antrus metus iš eilės.

„Esame didelė technologinė paslaugų kompanija, kurios veiklos sferos nuolat vystosi, o dažnu atveju jų plėtros kryptis nulemia geros darbuotojų įžvalgos. Todėl nuolat ieškome įvairių sričių talentų: nuo skirtingų pakraipų inžinierių iki finansų ar žmogiškųjų išteklių specialistų. „Lietuvos geležinkelių“ grupė jungia labai skirtingas veiklas, tad čia puiki vieta pamėginti „įdarbinti“ ne vieną, o visus savo talentus“, – sako „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Didelis dėmesys pasiteisina

Bendrovės vadovo teigimu, šiai programai skiriamas aukštas prioritetas tikrai pasiteisina. Tai liudija ir skaičiai – pernai į stažuočių programą net vienuolika studentų atvyko iš studijų užsienyje. Jie užpildė dalyvio paraišką projekto svetainėje internete ir buvo atrinkti iš daugybės kitų užsiregistravusiųjų.

„Tai rodo, kad jauni žmonės tiki, jog gali save realizuoti dirbdami lietuviškoje įmonėje, nukreipdami savo talentą ir įgūdžius kurti geresnę aplinką Lietuvos žmonėms. Todėl esame tikri, kad tai puiki galimybė įdomiai ir prasmingai praleisti vasarą bei pačiam sau atsakyti į svarbius klausimus: kuo norėčiau užsiimti gyvenime, kokiose srityse man geriausiai sekasi, kaip dirbti komandoje ir kaip geriausiai galiu realizuoti savo talentą?“, – teigia M. Bartuška.

Pernai „Augančių lyderių“ programa žaibiškai užsipildė norinčiaisiais stažuotis, iš kurių per keletą etapų buvo atsirinkti 24 jaunuoliai. Programai pasibaigus, karjerą „Lietuvos geležinkelių“ įmonių grupėje tęsti pasiliko septyni būsimieji specialistai, dar trys sulaukė kvietimo įsilieti į kolektyvą pabaigę studijas.

Jaunaisiais talentais pasipildė „LG CARGO“ Pardavimų ir klientų aptarnavimo bei Verslo vystymo departamentai, „LG Keleiviams“ Eksploatacijos, Personalo, Strategijos ir veiklos efektyvumo departamentai bei Informacinių technologijų centras „LG Digital“.

Šiais metais, atsižvelgiant į aplinkybes dėl karantino, atranka bus vykdoma nuotoliniu būdu. Kandidatų paraiškų laukiama iki gegužės mėnesio vidurio, o atrinkti kandidatai vasaros stažuotes pradės liepą, bet tik tuo atveju, jei karantinas bus atšauktas.

Po stažuotės – darbas su NATO karine ginkluote

Vienas iš stažuotės absolventų, likęs tęsti karjerą bendrovėje – „LG Cargo“ Projektinių ir karinių krovinių grupės vadybininkas Vilius Kiuras – sako atėjęs į „Augančių lyderių“ programą apie geležinkelius ir transportą žinodamas nedaug, tačiau norėdamas išbandyti naują sritį. Metams praėjus Vilius darbuojasi strateginės svarbos skyriuje – be kitų krovinių jis prisideda ir planuojant NATO karinės ginkluotės transportavimą.

„Skyriaus, kuriame dirbu, atliekama veikla šalies mastu yra labai svarbi ir reikalaujanti didelio dėmesio. Be kitų klientų, taip pat dirbame su įvairių šalių kariuomenėmis, jų vadovais. Tai turbūt įdomiausia darbo dalis, kartu su komandiruotėmis į įvairias stotis, kuriose kraunami skirtingų šalių kariuomenių tankai, šarvuočiai, kariniai sunkvežimiai ir kita technika. Dabar jau nesunkiai galiu atskirti tanką „Abrams“ nuo šarvuočio „M113“, – pasakoja praėjusių metų „Augančių lyderių“ programos absolventas Vilius Kiuras.

Vaikinas pažymi, kad jam „Augančių lyderių“ programa tapo puikiu kelrodžiu renkantis sritį, kurios profesionalu jis norėtų tapti.

„Esu tikras, kad ne vienam mano amžiaus žmogui net ir pabaigus mokslus sunku pasakyti, ką norėčiau toliau veikti. Todėl asmeniškai man stažuotė suteikė labai daug gerų minčių, kur judėti toliau profesine prasme. Be to, užduotis ir projektus kūrėme grupėje bendraminčių, nuolat dalinomės mintimis, idėjomis, nuomonėmis apie įmonę ir kur link galėtų ji judėti. Tad buvo puiki atmosfera kūrybiškumui išlaisvinti“, – pasakoja V. Kiuras.

  1. Bartuškos teigimu, ši programa griauna stereotipus apie šalies verslo kultūrą ir atskleidžia Lietuvos potencialą paveikiausiu būdu: prisidedant prie jo kūrimo. Studentai plačiai supažindinami su „Lietuvos geležinkelių“ veikla, jiems siūlomos pozicijos keturiuose miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Radviliškyje – kur sukoncentruota daugiausiai „Lietuvos geležinkelių“ įmonių veiklos.

„Šis projektas yra integrali ilgalaikės įmonės strategijos iki 2030 metų dalis, kuriuo siekiama mažinti aukštos kvalifikacijos profesionalų stygių šalyje ir išsaugoti talentus gimtinėje“, – pabrėžia M. Bartuška.

Šaltinis AB „Lietuvos Geležinkeliai“

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt