Lietuvos eksportuotojai atsiveriančią Kinijos rinką užkariauja parodoje „China International Import Expo 2019”

2019 11 08

Eksporto į Kiniją kelią Lietuvos įmonės grindžia antrus metus dalyvaudamos vienoje didžiausių ir geidžiamiausių pasaulio rinkų vyksiančioje parodoje „China International Import Expo 2019". Net dvejose nacionaliniuose stenduose 16 įmonių iš Lietuvos lapkričio 5-10 dienomis siekia išsiskirti kinų itin gerai vertinama lietuviškų prekių kokybe ir maksimaliai išnaudoti šalies, kuri pradėjo aktyviai plėsti savo prekybos ryšius su pasauliu, galimybes.

„Kinams yra svarbus nuoseklumas, santykio kūrimas, o tam reikalingas didelis įdirbis. Tad vieno vizito į šią šalį nepakanta, kad būtų užmegzti verslo santykiai. Kita vertus, Kinija imasi aktyvių veiksmų skatindama savo šalies prekybos aktyvumą su pasauliu ir ši paroda yra viena iš pagrindinių šalies importo ir eksporto skatinimo priemonių, kuriai skiriama itin daug dėmesio, resursų ir keliami aukšti lūkesčiai bei reikalavimai. Visa tai įvertinę nepertraukiamai įgyvendiname įvairias eksporto skatinimo priemones, kurios padėtų Lietuvos eksportuotojams įsitvirtinti Kinijoje. Viena iš jų – dalyvavimas parodoje „China International Import Expo 2019", kuri vyksta antrus metus ir joje kasmet pristatome net du nacionalinius Lietuvos stendus. Pernai pirmą kartą Kinijoje organizuota ši paroda parodė, kad šalis išties yra atvira importui, itin daug dėmesio susilaukia kokybiškos prekės iš Europos, o Kinijos verslininkus domina ilgalaikės partnerystės", – teigia Daina Kleponė, VšĮ „Versli Lietuva" generalinė direktorė.

Pasak D. Kleponės, nacionaliniuose Lietuvos stenduose su „Versli Lietuva" pagalba dalyvaujančių įmonių sėkmės rezultatai yra nuolat stebimi ir vertinami, pagal juos atsižvelgiama planuojant eksporto skatinimo pagalbą parodose, todėl įvertinus praėjusių metų dalyvavimo šioje parodoje rezultatus net nekilo abejonių dėl tolimesnio dalyvavimo. „Pernai šioje parodoje Lietuvos įmonės turėjo apie 1000 profesionalių susitikimų, iš kurių net 200 įvardijo kaip potencialius. Taip pat įmonės gavo daug naudingos informacijos apie bendravimą su kinais, įėjimą į šią rinką bei įvertino ją kaip vieną sėkmingiausių ir profesionaliausių parodų, vykstančių Kinijoje. Nemaža dalis kitų šalių įmonių šioje parodoje dalyvauja pirmą kartą, o Lietuvos įmonės jau turi pranašumą – jos ne naujokės, nes žengimą į Kinijos rinką vertina strategiškai ir didžioji dalis šioje parodoje jau buvo pernai. Kinams nuoseklumas yra labai svarbus ir jie tai iš karto pastebi", – teigia D. Kleponė.

Siekiant sustiprinti Lietuvos eksportuotojų, dalyvaujančių šioje parodoje ir jau eksportuojančių į Kiniją, žinomumą bei Lietuvos įvaizdžio formavimą Kinijos rinkoje, „Versli Lietuva" nuo šių metų liepos mėnesio iniciavo Lietuvos verslo nacionalinės paskyros sukūrimą Kinijos socialiniame tinkle „WeChat". Šiame socialiniam tinkle pristatomos Lietuvos įmonės, mūsų šalies gamintojų pranašumai, verslo inovacijos. Šiuo metu paskyra turi apie 800 sekėjų-profesionalių pirkėjų ir jų skaičius nuolat auga.

Parodoje „China International Import Expo 2019", kurioje „Versli Lietuva" organizuoja du Lietuvos nacionalinius stendus (maisto ir gėrimų bei plataus vartojimo prekių), 190 kv. m. plote prisistato 16-ka Lietuvos gamintojų: „Melt Water", „Daumantai", „Pieno žvaigždės", „Vilniaus alus", „Mantinga", „Gudobelė" „Imlitex textile", „Grainmore", „Baltmax", „A. Jukna studio A+L", „Aromika", „Linen Tales", „Ante Litteram", „Denim Dreams", „Dom Bow Ties", „Gintaragis".

2018 m. Kinija buvo 25-a didžiausia Lietuvos prekių eksporto rinka, kuriai teko 0,7 proc. (189 mln. EUR) viso Lietuvos prekių eksporto. 2018 m. Kinija buvo 12-a didžiausia Lietuvos importo rinka ir jai teko 2,8 proc. (855 mln. EUR) viso Lietuvos prekių importo.

Parodos organizatorių duomenimis, parodoje pristatomi 64 pasaulio šalių paviljonai, kurių bendras plotas siekia 30 tūkst. kv. metrų. Dar per 3000 verslo įmonių iš daugiau nei 150 šalių prisistato stenduose, kurių plotas užima 330 tūkst. kv. metrų. Skelbiama, kad parodoje iš anksto užsiregistravo 0,5 mln. profesionalių Kinijos pirkėjų, jie parodoje lankysis lapkričio 5-10 dienomis, po to, lapkričio 13-20 dienomis, paroda bus atvira Kinijos visuomenei.

 

VšĮ "Versli Lietuva"

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt