Uosto technologijų hakatonui – tarptautinis palaikymas

2019 08 05


Klaipėdoje organizuojamas uosto technologijų hakatonas “Portathon Baltic 2019” telkia pajėgas ne tik iš Lietuvos, bet ir kitų šalių. Rugsėjo 20-22 d. vyksiančiame inovatyvių sprendimų kūrimo maratone jau išreiškė norą dalyvauti technologijų entuziastai iš Švedijos, Danijos, Didžiosios Britanijos.

Registracija įgauna pagreitį

Hakatonas “Portathon Baltic 2019” siekia sutelkti skirtingų kompetencijų turinčius specialistus ir technologijų entuziastus, kad šie kūrybiškumui atviroje aplinkoje generuotų idėjas ir prototipus, pritaikomus logistikos sektoriuje, automatizuojant ir skaitmenizuojant uostų terminalų įrangą bei įvairius procesus, plėtojant išmanias transporto ekosistemas.
Komandos, kurioms talkins mentoriai, sprendimus turės išvystyti bei vertinimo komisijai pristatyti per 48 valandas.

„Jaučiame tarptautinių verslo organizacijų ir akademinio jaunimo iš užsienio susidomėjimą šiuo renginiu – atviras ir įtraukiantis hakatono formatas turėtų tapti rimta paskata Lietuvos įmonėms, studentams, dėstytojams, startuoliams burtis į stiprias komandas, atverti mūsų regiono ir šalies potencialą bei rimtai pakovoti dėl prizų ir potencialių investuotojų dėmesio“, – kalbėjo Klaipėdos mokslo ir technologijų parko (KMTP) plėtros vadovas Andrius Sutnikas.

Tikimasi, kad prie renginyje planuojančio dalyvauti Klaipėdos universiteto prisijungs ir daugiau aukštųjų mokyklų, inžinerinių specialybių studentus ugdančios kolegijos, jaunieji IT talentai. Savo bendruomenės narių komandas telkia Klaipėdos laisvoji ekonominė zona (LEZ), Lietuvos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) klasterio partneriai ir kitos įmonės. Iš viso renginyje planuojama priimti apie 60 dalyvių.

Partnerių gretos auga

Pirmąsyk uostamiestyje vyksiantį renginį KMTP organizuoja drauge su idėją palaikančia Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, Lietuvos SGD klasteriui priklausančiomis įmonėmis, o taip pat partneriais iš Lenkijos – organizacija „Gdansk-Gdynia-Sopot Metropolitan Area“. Į šiųmetės „Inovacijų savaitės“ renginių kalendorių “Portathon Baltic 2019” hakatoną įtraukusi Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) – taip pat renginio partnerių gretose.

Šią savaitę sulaukta patvirtinimo, kad renginio bendraorganizatorių gretas papildė projektas „Connect2 Small Ports“, į kurį yra įsitraukusios 9 partnerių ir 13 asocijuotų partnerių organizacijos iš Lietuvos , Lenkijos, Švedijos, Vokietijos, Danijos bei Estijos. Projekto tikslas – remti Pietų Baltijos mažų ir vidutinių uostų plėtrą, padedant jiems įgyvendinti konkurencinio pranašumo suteikiančius skaitmeninius sprendimus.

„Connect2 Small Ports“ stipriai orientuotas į daiktų interneto ir „blockchain“ technologijas – tikimės, kad hakatono metu gims naujų idėjų, kaip jas integruoti įvairiuose uostų procesuose“, - sakė A.Sutnikas.

Įkvėpimui – teminės pramogos

Klaipėdos mokslo ir technologijų parko erdvėse “Portathon Baltic 2019” dalyviams bus sudarytos sąlygos pasinerti į iššūkius neskaičiuojant valandų – nors ir pernakt. Esant poreikiui kai kurias užduotis komandos galės atlikti Verslo inkubatoriuje įsikūrusioje 3D modeliavimo bazėje.

Hakatonas žada turiningą programą ir už jo pagrindinės „bazės“ sienų – renginio įžanga taps Klaipėdos uosto organizuojamas plaukimas trijų denių laivu „Venus“ –čia susitiksiančios komandos galės daugiau sužinoti apie uostą, jame veiklą vykdančias įmones ir gyvai išvysti tam tikrus procesus.

Uostas taip pat žada suteikti galimybę hakatono dalyviams įvertinti ir išbandyti interaktyvų 3D logistikos žaidimą, kuris šią vasarą buvo sukurtas bendradarbiaujant su praėjusiais metais KMTP vykusio hakatono „Industry 4.0“ prizininkais – robotikos ir mechatronikos laboratorija „Tavo robotas“.

Dalyvavimas renginyje – nemokama. Registruotis galima iki rugsėjo 15 d.
Daugiau informacijos:
KMTP plėtros vadovas Andrius Sutnikas
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.; +370 686 37681

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt