Tvariosios energetikos inovacijų renginys TBB – atkreips dėmesį žmonių vaidmenį energetiniame perversme

2019 07 29

 

„InnoEnergy", remiama Europos inovacijų ir technologijų instituto (EIT), atskleidė svarbiausio metų renginio „The Business Booster" (TBB) temą – tai naujų energijos išteklių pritaikymas žmonių poreikiams. TBB, žinomiausias tvariosios energetikos inovacijų renginys pasaulyje, vyks Paryžiuje spalio 3–4 dienomis.

Šiandieninės visuomenės kontekste tvariosios energetikos sistemizavimas ir sėkmingas išmetamosios anglies dioksido mažinimas priklauso nuo vartotojų, esančių šių pokyčių centre.

Tarp tvariosios energetikos inovatorių yra ir Lietuvos startuolis „Būsto automatika", sukūręs išmaniųjų namų sistemos KNX mobiliąją programėlę. Pagrindinis šio startuolio tikslas – išmaniųjų namų savininkams suteikti maksimalų KNX sistemos patogumą ir lengvą valdymą naudojantis jų sukurta mobiliąja aplikacija. Šioje programėlėje naudojami kokybiškiausi įvairių gamintojų įrenginiai, kurie leidžia pasiekti geriausią funkcionalumą mažesnėmis sąnaudomis. Šiuo metu pasaulyje su KNX išmaniųjų namų sistema valdomi 30 proc. išmaniųjų namų.

„Dar šių metų pradžioje startuolis „Būsto automatika" su „InnoEnergy" pagalba atidarė filialą Stokholme ir taip pradėjo plėtrą Skandinavijos šalyse. Visą Europą apimantis tvariosios energetikos inovacijų skatinimo tinklas į lietuvių plėtros planus investavo 200 tūkstančių eurų. Taip pat šiam startuoliui suteikta prieiga prie „InnoEnergy" turimo klientų tinklo, bendradarbiavimo platformų, taip pat galimybė megzti ryšius su daugiau nei 385 partneriais Europoje", – teigia Dr. Kęstutis Morkūnas, „InnoEnergy" atstovybės Lietuvoje vadovas.

Siekiant energetinio perversmo, konferencijos organizatoriai skatina daugiau dėmesio skirti žmonių įtakos rolei. TBB organizatoriai, siekdami įkvėpti renginio dalyvius, pakvietė skaityti pagrindinį pranešimą Mary Robinson – pirmąją Airijos prezidentę ir buvusią Jungtinių Tautų specialiąją pasiuntinę klimato kaitai.

„TBB yra inovacijų ir energetikos sektoriaus katalizatorius. Šiandien kaip niekad svarbu atkreipti dėmesį į žmogaus indėlį energetiniame perversme. Žmonės iš viso pasaulio atvyks į TBB, kad kartu išspręstų didžiausią iššūkį, su kuriuo yra susidūrusi žmonija. Nors technologinės inovacijos ir reglamentai yra svarbūs, ne ką mažiau svarbus kūrybiškumas ir įvairovė bei pagarba vartotojams, prisitaikant prie sėkmingo energetikos sistemos pertvarkymo," – pristatydamas renginį sakė „InnoEnergy" generalinis direktorius Diego Pavia.

Renginyje dalyvaus daugiau nei 800 atstovų iš 40 šalių – tai startuoliai, pramonės atstovai, finansinės bendruomenės, politikos formuotojai ir reguliavimo grupės. TBB dalyviai ir atstovai sužinos apie pasaulinio lygio technologijų pranašumus, išgirs apie naujus verslo modelius bei susitiks su juos kuriančiais žmonėmis.

TBB delegatai klausysis patyrusių pranešėjų, stebės specialistų diskusijas, dalyvaus interaktyviose sesijose ir pamatys daugiau nei 150 naujausių tvarios energetikos technologijų bei investavimo galimybių. Renginio metu kompanijos taip pat turės galimybę gyvai pristatyti savo idėjas susirinkusiems investuotojams ir pramonės atstovams.

Renginyje pranešimus taip pat skaitys Lord Deben – Didžiosios Britanijos Klimato kaitos komiteto pirmininkas, François de Rugy – Prancūzijos Gamtosaugos ministras, Eric Stark Maskin – Harvardo universiteto profesorius ir ekonomikos Nobelio prizo laureatas, Dr. Cyrus Wadia – „NIKE" tvaraus verslo ir inovacijų viceprezidentas, Ambroise Fayolle – Europos investicijų banko viceprezidentas, Christel Heydemann – „Schneider Electric France" generalinis direktorė.

Registracija ir bilietai pasiekiami jau dabar. Norėdami įsigyti išankstinį bilietą su 30 proc. nuolaida naudokite kodą: EARLY BIRD. Akcija galioja iki liepos 31 dienos.

Artimiausiu metu TBB taip pat apžvelgs penkias esmines sritis – tai naujų įgūdžių ir kompetencijų poreikis; inovacijos šaltinių įvairovė ir kūrybiškumas; vartotojų „pasiruošimo lygis"; nauji vartotojų vaidmenys; žmonių įtakos vaidmuo.

 

InnoEnergy atstovybė Lietuvoje

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt