KLAIPĖDOJE VYKS UOSTO TECHNOLOGIJŲ HAKATONAS

2019 06 27


Klaipėda kvies kurti pažangiausius sprendimus šiandienos ir ateities uostams. Hakatonas “Portathon Baltic 2019” rugsėjo 20-22 d. suburs įmonių komandas, inovacijų kūrėjus bei startuolius iš Lietuvos ir užsienio.
Renginiu siekiama sutelkti skirtingų kompetencijų turinčius specialistus ir technologijų entuziastus, kad šie kūrybiškumui atviroje aplinkoje, talkinant mentoriams, generuotų idėjas ir prototipus, pritaikomus logistikos sektoriuje, automatizuojant ir skaitmenizuojant uostų terminalų įrangą bei įvairius procesus, plėtojant išmanias transporto ekosistemas.
Sprendimus komandos turės išvystyti bei vertinimo komisijai pristatyti per 48 valandas.

Akiratyje – ir „mėlynasis proveržis“
Anot organizatorių, renginys, kuriam jau intensyviai ruošiamasi, aktualus keliais aspektais. „Atstovaujame jūrinę pramonę vystančiam miestui, turinčiam ambicingą „mėlynojo proveržio“ strategiją, tad galimybės uoste diegti inovacijas bei siekti dar didesnio jo konkurencingumo, mums yra itin svarbios. Hakatono tema suteiks galimybę labai plačiai apžvelgti transporto sektorių, nes uostas – tai ne tik laivai, bet ir geležinkeliai, kelių transportas. Automatizacija ir skaitmenizacija visą šį sektorių sparčiai transformuoja, atnešdamos ir iššūkių, ir naujų galimybių. Didžiausia grąža, žinoma, džiaugsis tie, kurie neliks vien procesų stebėtojais, o patys bus aktyvūs naujų sprendimų kūrėjai ir įgalintojai“, – kalbėjo Klaipėdos mokslo ir technologijų parko (KMTP )plėtros vadovas Andrius Sutnikas.
Pirmąsyk uostamiestyje vyksiantį renginį KMTP organizuoja drauge su idėją palaikančia Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, Lietuvos SGD klasteriui priklausančiomis įmonėmis, o taip pat partneriais iš Lenkijos – organizacija „Gdansk-Gdynia-Sopot Metropolitan Area“. “Portathon Baltic 2019” hakatoną Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) jau įtraukė į šiųmetės „Inovacijų savaitės“ renginių kalendorių.

Vertingi prizai ir kontaktai
Hakatono – idėjų ir prototipų generavimo maratono – formatas KMTP erdvėse jau ne kartą buvo išmėgintas IT sferos specialistų. Pernai parkas organizavo 48 valandų trukmės „Industry 4.0“ hakatoną, kurio dalyviai generavo pramonėje pritaikomus inovatyvius sprendimus. Prie renginio tąsyk prisijungė ir keli užsienio studentai. “Portathon Baltic 2019” tarptautiškumui bus skiriamas didelis dėmesys, drauge su renginio geografija plečiant ir dalyvių akiratį, skatinant ieškoti vertingų partnerysčių ir suteikiant platesnes galimybes pasitikrinti savo idėjas.
Įdomiausius sprendimus sugeneruosiančių komandų lauks solidūs prizai. „Ne mažiau svarbu tai, kad hakatono rezultatai iškart atsidurs potencialių investuotojų – uosto ir šiame regione veikiančių įmonių – akiratyje. Hakatono kryptis ir tikslingai šiam renginiui pasirinkta lokacija suteikia puikią terpę gerai idėjai virsti apčiuopiamu produktu ar patobulinta paslauga, nes greta potencialių investuotojų, turime bei galime pasitelkti ir stiprią Klaipėdos universiteto mokslinę bazę“, – pažymėjo A.Sutnikas.

Kviečia komandas registruotis
Dalyvavimas renginyje – nemokamas, registracija jau prasidėjo. Savo atstovus į renginį raginamos deleguoti įmonės, jungtis į komandas ir drauge bendro tikslo siekti gali ir pavieniai startuoliai, specialistai, inžinerinių specialybių bei IT studentai.
Mokslo ir technologijų parko erdvėse dalyviams bus sudarytos sąlygos pasinerti į iššūkius neskaičiuojant valandų – nors ir pernakt. Esant poreikiui kai kurias užduotis komandos galės atlikti Verslo inkubatoriuje įsikūrusioje 3D modeliavimo bazėje, kur bus sudarytos sąlygos naudotis „AutoCAD“ ir „SolidWorks“ programine įranga, 3D spausdintuvu.


www.kmtp.lt

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt