Lietuva ir Mongolija pasirašė susitarimą dėl tarptautinio keleivių ir krovinių vežimo keliais

2019 06 11

Siekiant plėtoti ekonominį bendradarbiavimą ir gerinti susisiekimą, šiandien Vilniuje pasirašytas Lietuvos ir Mongolijos vyriausybių susitarimas dėl tarptautinio keleivių ir krovinių vežimo keliais. Šalių vyriausybių vardu susitarimą pasirašė Lietuvos susisiekimo viceministras Ričardas Degutis ir Mongolijos kelių ir transporto plėtros ministerijos valstybės sekretorius Batbold Sandagdorj.

Šio susitarimo pagrindu numatoma abipusiai plėtoti keleivių vežimą autobusais ir krovinių vežimą krovininėmis transporto priemonėmis tarp Lietuvos ir Mongolijos tranzitu per valstybių teritorijas, taip pat į trečiąsias šalis ir iš jų.

Krovinių ir reguliarusis keleivių vežimas bus vykdomas pagal valstybių institucijų išduodamus leidimus. Susitarimui įgyvendinti numatoma sudaryti bendrą kompetentingų institucijų atstovų komisiją, periodiškai rengti posėdžius.

Susitarime numatomos konkrečios bendradarbiavimo sąlygos. Pavyzdžiui, vienos valstybės autobusai ir krovininės transporto priemonės, laikinai įvažiavę į kitos valstybės teritoriją, taip pat juose esantys degalai bus atleidžiami nuo muitų, mokesčių ir rinkliavų, vadovaujantis pastarosios valstybės teritorijoje galiojančiais teisės aktais.

Taip pat sutariama, kad pasienio, muitinės ir kita kontrolė, vadovaujantis valstybių teritorijoje galiojančiais teisės aktais, bus vykdoma be eilės, kai vežami gyvūnai, greitai gendantys kroviniai, taip pat kai vykdomas reguliarusis keleivių vežimas autobusais.

Tiek Lietuvoje, tiek Mongolijoje daugiausia krovinių pervežama automobilių keliais, todėl pirmas bendradarbiavimo susitarimas pasirašomas būtent kelių transporto srityje. Geografinė šalių padėtis yra palanki būti tarptautinės logistikos grandinės, jungiančios Europą ir Aziją, dalimi, todėl ateityje bus siekiama bendradarbiauti ir geležinkelių bei oro transporto srityse, kurti verslui palankias logistikos paslaugas.

 

LR Susisiekimo ministerija

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt