Pasaulio prekybos organizacijos atstovė: varžybos prasidėjo

2019 01 18

 

Kitą savaitę į Vilnių atvyksta Pasaulio prekybos organizacijos atstovė, PPO blokų grandinės grupės vadovė, studijos „Ar blokų grandinė gali sukelti revoliuciją pasaulio prekyboje“ autorė Emmanuelle Ganne.

Blockchain Centre Vilnius metiniame renginyje garsi moteris skaitys pagrindinį pranešimą apie blockchain potencialą po kriptovaliutų burbulo sprogimo bei tarptautinės prekybos galimybes.

„Lietuva, kaip ir visa Europa, yra labai aktyvi blockchain žaidėja pasaulio žemėlapyje. Tas yra puiku. Dabar sunku prognozuoti, kas šios technologijos laukia po metų, bet vienas faktas aiškus – ši technologija liks ir ji turi ateitį. Pradėję anksti turi konkurencinį pranašumą. Pasaulyje varžybos dėl technologijos praktinio pritaikymo jau prasidėjo, svarbu, kad Europos valstybės šia galimybe pasinaudotų“, sako p. Ganne, kuri yra ir Pasaulio prekybos organizacijos vyriausioji analitikė, kurios pagrindinė darbo tema – naujų technologijų taikymas tarptautinėje prekyboje, taip pat mikro, mažų ir vidutinių įmonių problemos. Tokių įmonių Lietuvoje daugiau nei 99 proc.

Prieš metus Vilniuje, Metų architektūros kūriniu pripažintame „Green Hall2” įkurtas pirmasis Europoje tarptautinis Blockchain centras, į strategiškai svarbų trikampį sujungęs tokius centrus Australijoje ir Kinijoje, deklaravo ambiciją nešti Vilniaus, kaip Europos blockchain sostinės vėliavą. Lietuva tapo blockchain technologijų tiltu į Europą, o iš Europos – į visą pasaulį.

„Jau galiu drąsiai pasakyti, kad garsiname Lietuvą ir apie mus žino. Per šiuos metus, pristatydama Lietuvą, kaip technologijų valstybę ir Centro veiklą apkeliavau praktiškai visus žemynus. Investuotojams ir naujiems verslams esame labai patrauklūs“, sako Blockchain Centre Vilnius vadovė Eglė Nemeikštytė.

Šiandien Lietuva yra antra šalis visoje Europos Sąjungoje pagal fintech įmonių licencijavimo skaičių. Lietuvą lenkia tik Jungtinė Karalystė.

Pasak E. Nemeikštytės, tai kantraus ir kryptingo mūsų valstybės institucijų ir partnerių darbo rezultatas. Aktyvi Finansų ministerijos, taip pat Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pozicija europiniame lygmenyje, palanki reguliacinė aplinka, politikų progresyvumas stipriai didina Lietuvos konkurencingumą ir išskiria ją pasaulio technologijų žemėlapyje.

„Puikiai suprantame, kad technologijos yra ateitis. Ir kol verslas kuria sprendimus, kaip ją greičiau pasiekti, mes turime pasirūpinti, kad jiems kelyje neiškiltų jokių kliūčių. Iš kitų šalių išsiskiriame tuo, kad kuriame ne tik draugišką, bet ir saugią aplinką. Per praėjusius metus ženkliai patobulinome teisinį reguliavimą, dėl to į Lietuvą pavyko pritraukti ne vieną stambią įmonę. Šis centras taip pat įrodo, kad judame gera kryptimi, o svarbiausia – išvien, garsindami Lietuvą kaip vieną inovatyviausių valstybių“, – sako Lietuvos Respublikos Finansų ministras Vilius Šapoka, kuris bus vienas metinės konferencijos pranešėjų.

Blockchain Centre Vilnius metiniame renginyje taip pat dalyvaus Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas, Europos komisijos atstovė Helen Koepman (Belgija), buvęs Estijos ministras pirmininkas Taavi Roivas (Estija), Pillar ir 2030 atstovas Robert Gaskell (Jungtinė Karalystė), Debitum Network vadovas Martins Liberts (Latvija), nuotolinio mokymo programos ODEM.io vadovas Richard Maaghul (Šveicarija). Svečius sveikins Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, Europos parlamento narys, Blockchain Centre Vilnius įkūrėjas Antanas Guoga. Diskusijas moderuos Eduardas Eigirdas ir Darius Matas.

Metinė Blockchain Centre Vilnius konferencija – jau sausio 23 d. nuo 14.30 val. Vilniuje, Green Hall 2, 7a.

Blockchain centre Vilnius / UAB NTSG

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt