Vilniaus geležinkelio stotyje – visą parą veikianti „Vilnius Connect“ skaitykla

2019 01 08

 

Vilniaus geležinkelio stotyje antradienį atidaryta „Lietuvos geležinkelių“ įgyvendinamo modernaus verslo ir mobilumo centro „Vilnius Connect“ skaitykla. Nuo sausio 8-osios vilniečiai ir miesto svečiai knygas gali skaityti stoties pagrindinėje salėje.

Stotyje įsikūrusią „Vilnius Connect“ skaityklą antradienį atidarė „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška, dainininkė Dovilė Filmanavičiūtė, kuri skaityklai padovanojo 10 knygų ir bendruomenės „Aš esu“ vadovas Kęstutis Dvareckas, kuris atidarė bendruomenės knygų lentyną. Taip pat lenkiškų knygų lentyną inicijavo žurnalistas Dario Malinowskis.

„Vilnius Connect“ skaitykla siekiame skatinti žmonių bendruomeniškumą, kūrybiškumą ir saviraišką. Kartu tikiu, jog skaitykloje kiekvienas ras sau įdomią knygą, kuri praturtins naujais atradimais, ir leis prasmingai praleisti laiką, pavyzdžiui, laukiant kelionės traukiniu“, – sakė M. Bartuška.

Skaitykla yra praėjusią vasarą Vilniuje pirmą kartą organizuoto projekto „Vilnius skaito“ mažesnis modelis. Pasak „Vilnius skaito“ skaityklų projekto organizatorės Jurgos Mandrijauskaitės, skaitykloje esančios atrinktos kruopščiai, tad kiekvienas ras sau aktualią knygą.

„Vilnius Connect“ skaitykla išsiskirs tuo, kad ji veiks visą parą. Atsižvelgiant į rajoną, kuriame įsikurs nauja skaitykla, norime, kad skaitykla atliktų ir socialinę misiją, todėl keletą lentynų planuojame skirti socialinės, psichologinės pakraipos literatūrai. Skaityklos erdvėje svarstome organizuoti pokalbius su knygų autoriais ir diskusijas su įvairių sričių ekspertais“, – teigė J. Mandrijauskaitė.

Stoties skaitykloje bus įrengtos poezijos, kelionių, negrožinės, grožinės literatūros, lietuvių rašytojų, anglų, rusų, lenkų kalbų, vaikų ir paauglių, literatūros gurmanų lentynos. Skaityklos turinys tai pat bus atnaujinamas bendradarbiaujant su įvairiomis organizacijomis, o atidarymo metu jau veiks bendruomenės „Aš esu“ lentyna. Skaityklai naujas knygas parinks knygų apžvalgininkas Audrius Ožalas.

20190108

 

AB „Lietuvos geležinkeliai“

 

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt