„Lietuvos geležinkelių“ antrinės įmonės nuostolį keitė pelnas

2018 09 21

 

„Lietuvos geležinkelių" antrinės įmonės Geležinkelio tiesimo centras (GTC) pirmojo šių metų pusmečio pajamos, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, augo 5 proc., o pernykštį nuostolį keitė pelnas.
Per pirmąjį šių metų pusmetį GTC uždirbo 8,9 mln. eurų pajamų, o grynasis pelnas siekė 68 tūkst. eurų, kai prieš metus per tą patį laikotarpį bendrovė patyrė 2,9 mln. eurų nuostolį.
Minėtu laikotarpiu GTC pelno prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją (EBITDA) rodiklis buvo 1,29 mln. eurų, kai 2017 metais per pirmąjį pusmetį EBITDA buvo neigiamas ir sudarė 1,33 mln. eurų.
Per antrąjį šių metų pusmetį bendrovė planuoja toliau didinti apyvartą, o 2018 metus baigti pelno augimu.
Pasak GTC generalinio direktoriaus Martyno Pargaliausko, bendrovės veiklos rodikliai gerėjo dėl pernai pradėtos „Lietuvos geležinkelių" valdomų įmonių pertvarkos.
„Bendrovės optimizavimo procesai liudija, kad einame teisingu keliu - dėl laiku priimtų sprendimų ir įgyvendintų priemonių vos per metus sugebėjome išlipti iš nuostolių ir uždirbti pelno", – sako M.Pargaliauskas.
Praėjusių metų pabaigoje GTC peržiūrėjo ir atnaujino teikiamų paslaugų portfelį. Buvo atsisakyta nepelningų veiklų, o pelningos – išplėstos.
Daugiausia pajamų GTC uždirba iš geležinkelio infrastruktūros statybos ir remonto veiklų. Kitos pajamos gautos už inžinerinių statinių, jų tinklų, automatikos, signalizacijos ir elektros linijų projektavimo paslaugas, o taip pat iš geležinkelio technikos ir mašinų nuomos.
M.Pargaliausko teigimu, daugiau nei 70 metų veikianti GTC Lietuvoje yra nutiesusi ir suremontavusi tūkstančius kilometrų geležinkelių, todėl bendrovė planuoja plėsti veiklos geografiją kitose Europos rinkose, kurioms gali būti naudinga lietuvių įgyta ilgametė patirtis ir žinios.
„Turime patirties projektuojant, statant ir remontuojant sudėtingus geležinkelio infrastruktūros projektus, kuriuos įgyvendina aukštos kvalifikacijos personalas. Mūsų techniniame parke esantys modernūs įrenginiai bei mechanizmai suteikia visas galimybes atlikti ES standartus atitinkančius rangos darbus Europoje. Savo paslaugas planuojame pasiūlyti Lenkijos, Latvijos, Estijos ir Suomijos rinkoms", - sakė M.Pargaliauskas.
Tiesiant europinio geležinkelio „Rail Baltica" atkarpą nuo Lenkijos sienos iki Kauno, GTC buvo vienas pagrindinių statybos rangovų.
Šiuo metu bendrovėje dirba 550 specialistų.


UAB "Publicum"

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt