Tvariosios energetikos projektams – galimybė gauti investicijų

2018 09 13

 

EIT „InnoEnergy", visą Europą apimantis tvariosios energetikos inovacijų skatinimo tinklas, skelbia apie galimybę gauti finansavimą kuriamiems ar įgyvendinamiems tvariosios energetikos ir švariųjų technologijų sprendimams. Bendrovė skelbia investicijų etapą (angl. Investment Round) mažoms ir vidutinėms įmonėms bei jų kuriamiems novatoriškiems produktams, žada iki 5 milijonų eurų siekiančias investicijas ir kviečia pildyti paraiškas iki 2018 m. spalio 4 d.

„InnoEnergy" nuo 2011 m., kada buvo įkurta, įgyvendindama skirtingas programas, yra skyrusi 2 mlrd. eurų įvairiems inovacijų projektams finansuoti. Dabartiniam skelbiamam investicijų etapui (Investment Round) jau yra skirta 190 mln. eurų. Investuoti projektai sugeneravo 3 mlrd. eurų vertės pardavimus. Be siūlomų finansinių galimybių įmonė taip pat žada dalinimąsi savo klientų tinklu, prieigą prie turimų bendradarbiavimo platformų, taip pat galimybę megzti ryšius su daugiau nei 385 partneriais Europoje.

„Suprantame, kad patekimas į rinką smulkioms ir vidutinėms įmonėms yra itin svarbus vystant ir diegiant inovatyvius produktus ir paslaugas. Ypač svarbu sutrumpinti patekimo į rinką laiką, didinti verslo mastą, turėti galimybes gauti patikimą finansavimą. Manome, kad būtent su tokiais iššūkiais ir poreikiais susiduria smulkus ir vidutinis verslas", – teigia Marcin Lewenstein, „InnoEnergy Central Europe" inovacijų specialistas.

Lietuvos įmonės taip pat džiaugiasi „InnoEnergy" investicijomis. Neseniai finansavimą gavo išmanių namų kūrėjai „Būsto automatika". Startuolis „WellParko" dalyvavo „InnoEnergy" organizuojamame tvariosios energetikos konkurse „PowerUp!" ir laimėjo antrąją vietą Europoje. „WellParko" pasiūlė dirbtinio intelekto algoritmo sprendimą, leidžiantį gauti automobilių stovėjimo aikštelių užimtumo informaciją realiuoju laiku ir taip sumažinti transporto spūsčių skaičių bei CO2 išmetimą. Kaimyninėse šalyse „InnoEnergy" investavo į tokius startuolius kaip Estijos „Skeleton Technologies", Latvijos „Hygen" ir kitus.

„Inovacijos ir technologinė pažanga yra raktas į sėkmingą, tvarų ir pokytį darantį energetikos sektorių. Džiugu matyti Lietuvos įmonių siūlomus inovatyvius ir tarptautinėje rinkoje konkurencingus sprendimus. Esami sėkmės pavyzdžiai patvirtina, kad lietuvių įmonės, startuoliai, universitetų mokslininkai ir inovatoriai turi potencialo",– pastebi Dr. Kęstutis Morkūnas, „InnoEnergy" atstovybės Lietuvoje vadovas.

„InnoEnergy Central Europe" generalinis direktorius Jakubas Mileris priduria: „Mūsų misija yra skatinti perėjimą prie švariosios energetikos Europoje. Siekiame atrasti, investuoti ir bendradarbiauti su pačiais geriausiais ir daugiausiai potencialo turinčiais inovatoriais. Suteikiame jiems reikiamą pagalbą augant, prisidedame prie greitesnio patekimo į rinką ir produktų komercializavimo. Siekiame partnerystės su verslais, į kuriuos investuojame. Padedame smulkiems ir vidutiniams verslams augti suteikdami jiems pirmaujančių Europoje švariosios energetikos ekspertų kontaktus, siūlome rinkodaros ir kitas paslaugas".

Vienas iš EIT „InnoEnergy" uždavinių yra suteikti prieigą prie savo partnerių tinklo ir tokiu būdu padėti verslams, kuriantiems technologijas, išsigryninti savo tikslinę auditoriją. Verslo augimas ir didelio masto gamyba reikalauja didelių investicijų. Dažnai „InnoEnergy" finansuojami projektai vysto naujas technologijas, taigi suteikiama finansinė pagalba prisideda prie greito naujų produktų vystymo proceso. „InnoEnergy" taip pat teikia konsultacijas ir padeda išvengti dažnai pasitaikančių klaidų.


Agentūra 1323 (UAB Trylika-dvidešimt trys)

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt