Įvertino Klaipėdos jūrų uosto saugumą

2017 11 14


"Klaipėdos jūrų uostas atitinka visus Europos Sąjungos uostams keliamus reikalavimus" – tokią išvadą pateikė Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste lankęsi Europos Komisijos ir Europos saugios laivybos administracijos inspektoriai. Europos Sąjungos ekspertai nuodugniai tikrino, kaip laikomasi saugumo reikalavimų uoste, jo infrastruktūros ir suprastruktūros įrenginiuose (terminaluose), aiškintasi, ar Uosto direkcija tinkamai vykdo funkcijas, susijusias su saugumo užtikrinimu.
"Jūrų uostas – svarbus strateginis šalies objektas, todėl jame turi būti užtikrintas ypatingas saugumas. Mūsų uoste pradėjus veikti Suskystintų gamtinių dujų terminalui, šių reikalavimų kartelė pakelta dar aukščiau. Europos Sąjungos jūrų uostai ir šių uostų terminalai yra inspektuojami ne rečiau kaip kartą per 5 metus. Džiugu, kad inspektoriai įvertino mūsų darbą ir neturėjo esminių pastabų dėl mūsų darbo užtikrinant saugą jūrų uoste", - sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Uosto režimo ir technologijų departamento direktorius Egidijus Kuzmarskis.
Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu valstybės įmonei Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai yra pavesta atlikti Reglamente (EB) Nr. 725/2004 ir Direktyvoje Nr. 2005/65/EB nustatytas pripažintosios apsaugos organizacijos ir uostų apsaugos institucijos funkcijas Lietuvos Respublikos jūrų uostuose, šių uostų infrastruktūros ir suprastruktūros įrenginiuose (terminaluose).


VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt