Lietuva rengiasi ateities ekonomikos iššūkiams

2017 10 13

 

Ketvirtadienis, spalio 12 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė atidarė Lietuvos pramonininkų konfederacijos Metų ekonomikos forumą „Ateities ekonomika: ar esame pasiruošę inovacijų proveržiui?“

Forume dalyvaujantis Pasaulio ekonomikos forumo valdybos pirmininkas Klausas Schwabas ir kiti ekonomikos, finansų ekspertai iš užsienio ir Lietuvos gilinasi į iššūkius, laukiančius tiek mūsų šalies, tiek Europos, įžengus į naujų technologijų ir inovacijų, kintančių ekonominių ir socialinių sąlygų erą.

Prezidentė, sveikindama forumo dalyvius, pabrėžė didelę globalių pokyčių spartą, kuri verčia ir verslą, ir politikus kuo greičiau reaguoti, kad ir kaip būtų nelengva suspėti. Tačiau tai reiškia, kad mums visiems tenka kiekvieną dieną mokytis, kad pasinaudotume tomis galimybėmis, kurias atveria naujos technologijos ir naujas laikas.

Pasak valstybės vadovės, Lietuva neturi kitokių išteklių, kaip žmonės, jų išsilavinimas. O tai ir yra mūsų šalies perspektyva – visa, ką gali sukurti žmogus: inovacijos, naujos technologijos,  nereikalaujančios daug darbo jėgos, šiuolaikinė vadyba.

Prezidentės teigimu, Lietuvoje ir dabar turime tokių mokslo ir pramonės šakų, kurios yra pralenkusios šį laiką, kurios jau pripažintos visame pasaulyje. Turime pasiremti šiuo įdirbiu bei laimėjimais, kad ir kitose srityse taip pat pasiektume tokio paties šalies išskirtinumo, panaudodami visas pažangaus verslo, startuolių galimybes.

Šalies vadovė atkreipė dėmesį, kad kitais metais Lietuva pasitinka gražų jubiliejų, o naujas valstybingumo šimtmetis, į kurį įžengsime, pasižymės dar didesniu pokyčių intensyvumu. Todėl forumo dalyviams Prezidentė linkėjo optimizmo, išsaugančio norą keisti ir save, ir pasaulį.


Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt