Klaipėdos uostas – Baltarusijos transporto savaitės renginiuose

2017 10 04



Minske prasidėjo Baltarusijos transporto savaitės renginiai, kuriuose jau vienuoliktą kartą dalyvauja ir Klaipėdos uostas. Tarptautinėje transporto ir logistikos parodoje "Transportas ir logistika" Klaipėdos stende šįkart prisistato gausus būrys uosto įmonių.
Baltarusijos transporto savaitės renginius tradiciškai pradėjo konferencija, skirta Lietuvos ir Baltarusijos bendradarbiavimui.
"Baltarusija yra svarbus Klaipėdos uosto partneris, tad dalyvavimas šiuose renginiuose yra puiki proga pristatyti Klaipėdos uostą bei perspektyvinius uosto projektus. Klaipėdos uosto tikslas yra sudaryti kuo palankesnes sąlygas savo partneriams, kad jie savo prekėms ir produkcijai rinktųsi kelią per Lietuvos uostą. Tad ir susitikimai su esamais ir potencialiais partneriais atveria galimybes toliau plėtoti sėkmingą bendradarbiavimą", – sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.
Plenarinėje Baltarusijos savaitės renginių sesijoje "Baltarusijos Transporto ir logistikos sistemos sujungimas su Šilko kelio ekonomine juosta" A. Vaitkus pristato Klaipėdos uosto veiklą bei vystymo perspektyvas. Baltarusijos kroviniai Klaipėdos uoste sudaro apie trečdalį visų uoste perkraunamų krovinių.
Baltarusijos renginių savaitėje, kurios metu vyksta parodos, forumai, seminarai, dalyvauja apie 80 įmonių iš devynių valstybių. Jungtinėje Klaipėdos jūrų uosto 80 kv. m ekspozicijoje šiemet dalyvauja 11 uosto įmonių: AB „Klaipėdos jūrų krovinių kompanija“, UAB Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „BEGA“, AB „Klaipėdos nafta“, UAB „Birių krovinių terminalas“, UAB „BPA“, LIMARKO grupės bendrovės, UAB „Baltijos pervežimai“, UAB „VPA Logistics“, UAB „Jungtinė ekspedicija“, UAB „Pamario dvaras“, VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

 

VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt