Naujam DFDS ro-ro laivui suteiktas vardas

2017 06 14

 

„Tulipa Seaways“ yra antrasis didžiulis ro-ro krovinių laivas iš „Flensburger Schiffbau-Gesellschaft“, skirtas DFDS laivynui. Šis keltas aptarnaus maršrutą Roterdamas-Iminghamas ir savo darbą pradės dar šį rudenį.

Birželio 9 dieną ponia Tutte Østergaard laivui suteikė pavadinimą „Tulipa Seaways“. Jis yra antrasis iš dviejų laivų iš „Flensburg“ laivų statyklos, papildysiantis DFDS laivybos tinklą 2017 metais. Suteikus pavadinimą laivas buvo nuleistas iš statybų prieplaukos į vandenį, kad būtų pabaigtas greta krantinės – dar reikės sumontuoti antstatą, kurį sudaro kapitono tiltelis ir apgyvendinimo patalpos.

Keltas „Tulipa Seaways“ ir jo „broliškas“ laivas „Gardenia Seaways“ yra 210 metrų ilgio ir gali gabenti 262 priekabas, kurios išrikiuotos į vieną eilę sudarytų 4076 linijinius metrus.

„Tulipa Seaways“ ir „Gardenia Seaways“ kursuos maršrutu Roterdamas – Iminghamas. „Gardenia Seaways“ darbą pradės birželio pabaigoje, o „Tulipa Seaways“ šį rudenį.

„Nepaisant „Brexit“, mes stebime krovinių apimčių augimą mūsų Šiaurės jūros maršrutuose ir esame tikri, kad savo klientams pasiūlysime reikiamą pajėgumą, patikimumą bei žymiai geresnės kokybės paslaugas“, – sako DFDS vadovas Niels Smedegaard.

Abu naujuosius laivus DFDS išsinuomos pagal laivų be įgulos nuomos sutartis.

Laivai, sukurti „Flensburg“, atitinka esamus aplinkosaugos reikalavimus, sunaudoja mažiau degalų ir yra patogiau pakraunami bei iškraunami uoste.

„Šie du laivai reprezentuoja pirmą žingsnį mūsų ambicingoje programoje, kuri padidins mūsų Šiaurės jūros tinklo pajėgumą per artimiausius kelerius metus“, – sako N. Smedegaard.


UAB “Integrity PR”

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt