Lietuva ragina nevaržyti prekių judėjimo laisvės ES viduje

2017 06 12

 


2017 m. birželio 8 d. Europos Sąjungos Transporto, telekomunikacijų ir energetikos taryboje aptarti Mobilumo paketo pasiūlymai, kuriais Europos Komisija siūlo peržiūrėti dabartinius kelių transporto rinkos reguliavimo principus.

Lietuvai atstovavęs susisiekimo viceministras Ričardas Degutis posėdyje atkreipė dėmesį, kad paketo nuostatos iš esmės pakeistų šios rinkos veikimo modelį ir pabrėžė poreikį išsaugoti sąlygas, įgalinančias tiek Lietuvos vežėjų, tiek visos Europos Sąjungos kelių transporto sektoriaus konkurencingumą. R. Degutis pabrėžė, kad norint suvienodinti socialinius skirtumus būtina iš esmės peržiūrėti tiek dabartinius, tiek naujai siūlomus rinkos apribojimus ir įvertinti, kokiu tikslu, ar pagrįstai ir ar proporcingai šie apribojimai yra taikomi.

Viceministras taip pat atkreipė dėmesį, kad būtina išvengti Europos Sąjungos vežėjų diskriminacijos ir užtikrinti taisyklių taikymą trečiųjų šalių vežėjams.

„Lietuvai svarbu, kad Komisijos siūlomi pakeitimai nevaržytų paslaugų teikimo ir prekių judėjimo laisvės ES viduje, taip pat nepadidintų administracinės naštos verslui. Būtina siekti visiškai atviros ir laisvos kelių transporto paslaugų rinkos sukūrimo ES",- pažymėjo viceministras R. Degutis.

Taryboje Lietuvos, Lenkijos, Bulgarijos, Čekijos, Vengrijos, Latvijos, Rumunijos ir Slovakijos atstovai Europos Komisijai ir kitoms delegacijoms pristatė bendrą pareiškimą, kuriame išdėstytas šių valstybių požiūris į Mobilumo paketo pasiūlymus, atkreiptas dėmesys į tai, kad 2011 m. transporto Baltojoje knygoje numatytas bendros ES transporto rinkos sukūrimas, todėl derybose dėl šio paketo būtina rasti tinkamą pusiausvyrą tarp laisvos rinkos ir socialinės darbuotojų apsaugos.


Lietuvos Respublikos Susisiekimo ministerija

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt