VĖJUOTA BALTIJA SUTRUKDĖ ISTORINIAMS BURLAIVIAMS PASIEKTI KLAIPĖDĄ

2017 06 05

 

Nepalankios oro sąlygos, sustiprėjęs vėjas ir bangavimas Baltijos jūroje pakoregavo asociacijos „Baltic Sail“ dalyvių planus savaitgalį svečiuotis Klaipėdoje. Du burlaiviai atšaukė kelionę ir dėl saugumo liko uostuose, dar vienam teko apsisukti pasiekus pusiaukelę.

Penktadienį Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas visuomenę informavo apie stiprėjančius šiaurės vakarų vėjo gūsius ir perspėjo, jog jie daug kur šalyje gali sustiprėti iki 15-20 metrų per sekundę. Vertindami nepalankias meteorologų prognozes į Klaipėdą iš Lenkijos dar pirmoje savaitės pusėje neišplaukė laivai „ARK“ ir „Bryza H“, apie tai jie informavo renginio organizatorius.

Nuo antradienio VšĮ „Klaipėdos šventės“ darbuotojai neturėjo ryšio su dar dviem vizitui užsiregistravusiais burlaiviais - „Baltic Star“ ir „Zia“. Penktadienio pavakarę laivo atstovai pranešė, kad „Baltic Star“ 36 valandas kariškių buvo užlaikytas Karaliaučiaus srityje. Spėjama, jog tai greičiausiai nutiko dėl Rusijos ekonominėje zonoje vykdomų karinių mokymų. Kapitonui teko koreguoti kelionės planus ir penktadienį sukti atgal į Lenkiją. Iki šiol nėra duomenų apie laivo „Zia“ buvimo vietą ir kelionės planus, nes nei burlaivio atstovams nei VšĮ „Klaipėdos šventės“ darbuotojams nuo ketvirtadienio iki šeštadienio ryto užmegzti ryšio su įgula nepavyko.

Nepaisant to, kad dalis senovinių burlaivių turėjo atsisakyti suplanuotos viešnagės Klaipėdoje, visuomenė Kruizinių laivų krantinėje gali aplankyti ir pasigrožėti dviem lenkų laivais - „Kapitan Borchardt“ ir „Antica“. Lankytojų taip pat laukia ir keturi istoriniai Lietuvos laivai „Brabander“, „Lietuva“, Vagant“ bei kurėnas „Süd-1“.

20170605 2

20170605 1

20170605 3

 

VšĮ „Klaipėdos šventės“ inform.

 

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt