Klaipėdos ir Chersono uostai stiprina bendradarbiavimą

2017 05 26


Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pasirašė memorandumą su Chersono jūrų prekybos uostu. Šis memorandumas padės sustiprinti bendradarbiavimą tarp uostų ir dar efektyviau išnaudoti tarp šalių kursuojantį traukinį „Vikingas“.
Atsižvelgiant į geopolitinę situaciją, ekonomikos tendencijas, siekiant efektyviai naudoti esamą patirtį plėtojant uosto infrastruktūrą ir įgyvendinant naujus projektus, šio memorandumo pasirašymas yra itin aktualus. Šiuo dokumentu siekiama sustiprinti tarpuostinį bendradarbiavimą, paskatinti krovinių apyvartos didėjimą, pasidalinti gerąja praktika plėtojant infrastruktūrą ir įgyvendinant bendrus projektus.
„Tarp Baltijos jūros ir Juodosios jūros nuo 2003 metų kursuoja traukinys „Vikingas“. Matome didėjančias perspektyvas dar efektyviau išnaudoti traukinį „Vikingas“ prekybos ir prekių mainams tarp Juodosios jūros ir Klaipėdos uosto“, – sakė memorandumą pasirašęs Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.
Pasirašytas memorandumas – keturšalis.
Parašus po dokumentu padėjo abiejų uostų, Klaipėdos ir Chersono, vadovai, taip pat ir asociacijos Baltijos–Juodosios jūrų ekonomikos forumas ir VšĮ Ukrainos specialistų vertinimo asociacijos atstovai.


VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt