Uosto direkcija įvertinta kaip atsakingiausia įmonė

2017 03 27

Už indėlį į miesto gerovę, aplinkos tausojimą ir rūpinimąsi darbuotojais Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija įvertinta kaip atsakingiausia įmonė. Tokį apdovanojimą įmonei skyrė Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA).

„Džiaugiamės šiuo reikšmingu mūsų veiklos ir socialinės atsakomybės įvertinimu. Tai dar kartą patvirtina, kad mes einame teisinga kryptimi. Džiugu, kad esame vertinami ne tik už krovos rezultatus, pajamas į valstybės biudžetą, bet ir už indėlį į bendruomeniškumą. Uosto direkcija, būdama socialiai atsakinga įmonė, kasmet skiria didelį dėmesį miesto kultūrai, sportui, aplinkosaugai, rūpinasi savo darbuotojais ir prisideda prie viso miesto gerovės“, – sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.
Uosto direkcija kasmet svariai prisideda prie Klaipėdos mieste įgyvendinamų projektų, sporto, ryškiausių miesto kultūrinių renginių, prioritetą teikdama renginiams, puoselėjantiems jūrines tradicijas. Įmonė yra Jūros šventės, Laivų parado, Klaipėdos pilies džiazo festivalio, taip pat sporto ir kitų miestui svarbių renginių partnerė. Įmonė ir pati yra keleto tradicijas turinčių renginių organizatorė.
Nuo 2000 m. iki 2016 m. Klaipėdos miesto socialiniams ir investiciniams projektams, tarp kurių privažiuojamųjų kelių statyba bei renovacija ir infrastruktūros gerinimas visų miestiečių labui, Uosto direkcija iš viso skyrė apie 55,4 mln. Eur. Per metus miestui vidutiniškai skiriama apie 3 mln. Eur.
Investuodamas į infrastruktūrą Klaipėdos uostas žengia kartu su moderniausiomis technologijomis, kurios kasmet vis aukštyn kelia ekologiškumo ir darnios plėtros kartelę. Uosto direkcijos lėšomis uoste yra įdiegtos oro taršos matavimų stotelės, įsigyta mobili taršos matavimo įranga, investuojama į miesto gatves, tai turi įtakos gerinant aplinkosauginę situaciją mieste.
KPA atsakingą verslą vystančias įmones apdovanojo šeštą kartą. Asociacijos tikslas – pagerbti įmones, kurios praėjusiais metais padarė didžiausią pažangą auginant verslą, rūpinantis darbuotojais ir aplinka, plėtojant visuomenines iniciatyvas ir vykdant kitus socialiai atsakingus projektus.

„Net neabejoju, jog dauguma KPA įmonių augina socialinę atsakomybę ir yra nusipelniusios pagarbos ir pripažinimo, tačiau konkursas tam ir skirtas, kad išrinktumėm metų stipriausius. Sveikinu ir linkiu nesustoti auginant atsakingą verslą ir darant gerus darbus“, – sveikino KPA prezidentas Viktoras Adomaitis.

 


VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt