Lietuva – pasaulinėje kruizinės laivybos parodoje JAV

2017 03 16



Jau keturioliktą kartą Lietuva pristatoma Fort Loderdeilyje (JAV) vykstančioje didžiausioje pasaulio kruizinės laivybos parodoje „Seatrade Cruise Global 2017“. Šiemet kruizinių linijų operatoriams skleidžiama žinia apie Klaipėdą, kaip neužšąlantį kultūros uostą, kuriame šį sezoną apsilankys rekordinis kruizinių laivų skaičius.

„Ši paroda – didžiausias kruizinei laivybai skirtas renginys, organizuojamas jau daugiau nei tris dešimtmečius. Joje pristatome Lietuvą kaip jūrų valstybę ir Klaipėdos uostą, kuris yra pasirengęs saugiai priimti vis didesnius atplaukiančius kruizinius lainerius, o jais atplaukusiems svečiams pasiūlyti aplankyti unikalias Lietuvos vietoves ar pasisvečiuoti Klaipėdoje, šių metų kultūros sostinėje. Šis titulas sustiprina Klaipėdos, kaip patrauklaus miesto įvaizdį tarptautiniu mastu“, – pasakojo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos ekonomikos ir finansų direktorius Martynas Armonaitis.

Kruizinių linijų atstovams šiųmetėje parodoje skleidžiama žinia apie uostamiestį, kuriame šiemet dėl pelnyto kultūros sostinės titulo numatyta gausybė renginių, muzikos festivalių ir pramoginių erdvių. Parodoje „Seatrade Cruise Global 2017“ 18 m² ploto Lietuvos stende prisistato VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, VšĮ Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras, UAB Limarko jūrų agentūra, UAB „Klaipėdos Mėja“ ir UAB „Krantas Travel“.
Klaipėdoje kruizinės laivybos sezonas šiemet prasidės balandžio 22 dieną ir baigsis įpusėjus rudeniui. Sezoną atidarys su Bahamų vėliava plaukiojantis kruizinis laineris „National Geographic Orion“. Turimais duomenimis, į Klaipėdos uostą kruiziniai laivai šiemet užsuks 64 kartus. Pernai uoste lankėsi 53 laineriai, atplukdę rekordinį kiekį keleivių – per 64 tūkstančius. Skaičiuojama, jog šiemet turėtų apsilankyti apie 75 tūkstančiai svečių.

Į Klaipėdos uostą šį sezoną atplauksiančių laivų sąrašą galima rasti Uosto direkcijos interneto svetainėje http://www.portofklaipeda.lt/kruizines-laivybos-sezonas-2017-m .

 


VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt