Kurios Lietuvos pramonės ir paslaugų sritys bus svarbiausios 2025 metais?

2017 03 13

 

Prognozuojama, jog Lietuvos ekonomika 2017-2025 metais išlaikys augimo tempą, o bendra gamybos ir paslaugų sektoriaus vertė 2025 metais sieks atitinkamai 37.7 ir 21.9 milijardo eurų.

 

Gamybos sektoriuje dominuos maisto ir gėrimų pramonė, tačiau jos gamybos augimą lėtins mažėjanti vidaus rinka ir didelė konkurencija eksporto rinkose. Kitos gamybos šakos, tokios kaip inžinerinė pramonė bei baldų ir chemijos pramonė, dėl naujų produktų ir augančių eksporto mastų į Vakarų šalis augs sparčiau nei bendras gamybos sektorius. IT paslaugų sektoriui taip pat prognozuojama sparti plėtra, kurią skatins paslaugų centrų plėtra, startuoliai bei ketvirtoji pramonės revoliucija, kuri didins IT sprendimų poreikį gamybos įmonėse.

 

Visgi, gamybos ir paslaugų įmonės susidurs su kvalifikuotų darbuotojų trūkumu, o gamybos sektoriui problemų kels ir pilnai išnaudojami gamybos pajėgumai bei gana silpna inžinerinė bazė. Dėl minėtų priežasčių pilnas gamybos ir IT šakų potencialas nebus išnaudojamas, tačiau augimo tempai galėtų paspartėti jei pavyktų padidinti investicijas į gamybos efektyvinimą ir automatizaciją. Sprendimus taip pat paspartintų valdžios institucijų bei privačių įmonių bendradarbiavimas, ypač IT srityje, kuri prognozuojamu laikotarpiu susidurs su kvalifikuotos darbo jėgos trūkumu.

 

Daugiau: www.euromonitor.com

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt