„Rail Baltica“ projekto įgyvendinimas aptartas su „RB Rail“ vadove B. Rubesa

2017 02 01

 


Susisiekimo ministras Rokas Masiulis ir AB „Lietuvos geležinkeliai“ generalinis direktorius Mantas Bartuška Vilniuje susitiko su Baiba Rubesa, „Rail Baltica“ projektą koordinuojančios bendros Baltijos šalių įmonės „RB Rail“ valdybos pirmininke ir vykdomąja direktore. Pirmajame šių vadovų susitikime aptartas „Rail Baltica“ projektas ir svarbiausi jo įgyvendinimo klausimai.


Abi pusės sutarė glaudžiai bendradarbiauti, siekiant efektyviai įgyvendinti „Rail Baltica“ projektą. Pažymėta, kad europinės vėžės geležinkelio linijos nuo Kauno iki Lietuvos ir Latvijos valstybių sienos specialiojo plano patvirtinimas yra svarbus „Rail Baltica“ trasos nustatymo ir projekto įgyvendinimo etapas.


B. Rubesa susisiekimo ministrui pristatė „Rail Baltica“ geležinkelio linijos, kaip svarbios Šiaurės jūros – Baltijos jūros transporto koridoriaus dalies, viziją. Ministras R. Masiulis ir B. Rubesa aptarė projekto įgyvendinimo Baltijos šalyse eigą ir šių metų planus, taip pat būtinybę siekti pritraukti į „Rail Baltica“ kuo daugiau krovinių, kad ši geležinkelio linija pateisintų ekonominius lūkesčius. Ministro nuomone, itin svarbu įtikinti Europos Sąjungos (ES) institucijas numatyti ilgalaikį šio projekto finansavimą, iš ES fondų ir toliau skiriant 85 proc. projektui reikalingų lėšų bei „Rail Baltica“ projekto dalimi laikant geležinkelio jungtį tarp Vilniaus ir Kauno.


Apibendrindama svarbiausius „Rail Baltica“ tikslus, B. Rubesa pabrėžė būtinybę įvertinti ir šio projekto pasiekimus. Susisiekimo ministras R. Masiulis ir „RB Rail“ vadovė aptarė galimybes efektyviau valdyti projektą, taip pat diskutavo dėl projekto finansavimo poreikio bei aktyvesnio Suomijos ir Lenkijos įtraukimo į projekto įgyvendinimą.


Viešėdama Vilniuje B. Rubesa taip pat pirmą kartą susitiko su AB „Lietuvos geležinkeliai“ generaliniu direktoriumi M. Bartuška ir kitais bendrovės vadovais. Ji padėkojo naujai „Lietuvos geležinkelių“ vadovybei už geranorišką bendradarbiavimą įgyvendinant „Rail Baltica“ projektą. M. Bartuška pabrėžė bendrovės pasiryžimą įgyvendinti „Rail Baltica“ projektą ir jo svarbą Baltijos šalims.


Susitikime buvo aptartas naujos „Lietuvos geležinkelių“ vadovybės požiūris į europinės geležinkelio linijos tiesimą, daugiausia dėmesio skiriant esminiams darbams Lietuvoje, taip pat į susisiekimą geležinkeliais per Lietuvos ir Lenkijos sieną bei „Rail Baltica“ plėtros Lenkijoje planus.



Lietuvos Respublikos Susisiekimo ministerija

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt